Sampo Eesti Varakindlustuse sõidukikindlustuse tootejuht Tarmo Lääne ütles täna ajakirjanikele, et nn minikasko sobib kaitsma 7-15 aasta vanuseid sõidukeid, millest 95 protsenti on praegu vabatahtliku kindlustuseta. Antud kindlustustoode kaitseb autot varguse ja tulekahju vastu.

Võrreldes tavalise kaskokindlustuse või superkaskoga kindlustab minikasko vähem riske, kuid on Lääne sõnul sellevõrra ka odavam ning seega sobivam just vanematele ja odavamatele sõiduautodele. Tavalise kaskokindlustusega võrreldes on minikasko soodsam keskmiselt neli korda.

Minikasko kindlustussumma võrdub auto turuväärtusega, omavastutuse suuruse saab klient ise valida. Varguse puhul on omavastutus 15 protsenti või suurem ning tulekahju puhul 3000 krooni või suurem. Minikasko kehtivusterritooriumiks võib valida kas ainult Eesti või ka nn rohelise kaardi riigid ja Leedu.

Lepingu sõlmimiseks peab sõidukil olema immobilaiser ja alarm. Sampo soovitab autole alarmi paigaldamist oma koostööpartnerite juures, tagades 20protsendilise hinnasoodustuse ja seega väga soodsa hinna.

Aastaga soovib Sampo minikaskoga sõidukikindlustuse klientide arvu seniselt 20.000 kliendilt kahekordistada. Minikasko ei ole piisav liisitud autodele - nende puhul on nõutav superkasko.