Hetkel ei pakuta taolist lahendust ühelgi turul, mistõttu saabusid 5. mail Riiga lepingut allkirjastama mõlema ettevõtte tippjuhid, teatasid ettevõtted.

Kohtumisel osalesid Elioni juht Arti Ots, Elioni tehnoloogiadirektor Kalev Reiljan, Elioni toodete ja teenuste arendusjuht Enn Saar ning Samsung Electronicsi tarbeelektroonika allüksuse president Boo-Keun Yoon.

„Meil on hea meel teha koostööd asjatundliku partneriga nagu Elion, et luua televisiooniteenuste alal teedrajav uuendus, mis muudab märkimisväärselt teleri kasutamise võimalusi. Maailma esimene rakendus, tänu millele saab digiboksita vaadata nii kohalikku kui ka rahvusvahelist telesisu on nagu uus kanal, mille kaudu inimesed oma lemmiksaateid ja –filme vaadata saavad.

Seni on Samsung keskendunud mitmesuguste vajalike teenuste ühendamisele Smart-tooteperekonnas, pakkudes näiteks veebibrauserit teleris, vähendades nii vajadust lisaseadmete järele. Uus telerirakendus muudab seadmete integreerimise teleriga veelgi lihtsamaks,” selgitas Samsung Electronics Baltics president Joseph Kim.

Uuenduslik telerirakendus on kasutatav Samsungi Smart TV-s ja sellega saab vaadata telesaateid, kasutada digitaalset videolaenutust ning salvestada telesaateid ja filme. Teisisõnu saab selle rakenduse abil kasutada kõiki interaktiivseid telerifunktsioone, ilma et teleriga peaks ühendama digiboksi.