"Dominic Freely on Eestiga seotud 1998. aastast, kui investeerimispank Schroders võitis hankel Goldman Sachsi ja teisi tugevaid investeerimispanku ning sai Eesti riigi nõustajaks NRG tehingus.

Pooltõdede ja anonüümsete allikate kaudu Dominic Freely avalik hukkamine ei ole küll see, mida ta oma teenetega Eesti riigi silmis väärt peaks olema. Tegu on inimesega, kellele oleks igati põhjust vabariigi aastapäeval mõni medal anda. Ilma Dominicuta oleks Eesti Energia juba 15 aastat tagasi tükeldatud ja maha müüdud. Selle asemel on meil paar miljardit eurot väärt ettevõte, mis maksab aastas rohkem dividende, kui oleks olnud toonane müügihind.

Oluline on aru saada, et viimastel päevadel kõne all olnud summasid ei ole makstud Dominic Freelyle vaid erinevatele rahvusvahelistele investeerimispankadele. NRG ajal oli see Schroders, hiljem Citigoup, mis Schrodersi ära ostis. Peale seda Lexicon, mille ostis omakorda ära Evercore. Dominic on töötanud neis kõigis üksteist ära ostnud ettevõtetes, kuid tegu ei ole olnud tema isikliku töötasuga. Nii nagu poekassas ei maksa keegi ju kassapidajale vaid tegelikult ikka Selverile.

Kusjuures Eesti Energia IPO ettevalmistajadest ei olnud sugugi Lexicon see, kes kõige suurema töö ära tegi ja kõige suurema tasu sai. Millegipärast on aga lekitamiseks välja valitud just Lexiconi teenus ja jäetud mulje nagu lepingus ette nähtud summa sai Dominic eraisikuna. See lihtsalt ei vasta tõele.

IPO nö “luhtumisest” rääkides, siis IPOks ettevalmistuse otsus sündis vabariigi valitsuses ja ka IPO ära jäämise otsustas valitsusjuht. Kaks aastat kestnud ettevalmistustööd olid aga reaalsed ja seetõttu on täiesti alusetu rääkida mitte millegi eest raha maksmisest, isikliku kullasoone leidmisest, kellegi kukru täitmisest jne," kirjutas Liive oma sotsiaalmeedia kontol.