Gridio 2.0 OÜ kaasas kapitali Eesti investeerimisfirmadelt Sunly, United Angels VC ja Hausers Grupp ning Singapuris põhinevalt Decacorn Capital’ilt.

Konrad Hanschmidt lausus, et kaasatud kapitali suurust ei saa nad avaldada. "Summa on piisav, et arendada tehnoloogiat ning liikuda 2020. aastal uutele turgudele," lausus ta Ärilehele.

"Taastuvenergia tootmine suureneb juba lähitulevikus märkimisväärselt. Odavaim viis seda elektritarbimisega ühtlustada on võtta kasutusele tarbimise juhtimine. Me usume, et just sealt tuleb energeetika järgmine tiigrihüpe, mistõttu on Sunly strateegia üks osa keskenduda tarbimiskajaga tegelevatele iduettevõtetele,” kommenteeris rahapaigutust Sunly tegevjuht ja kaasasutaja Priit Lepasepp.

Kui elektriturul on võimsusest puudu, näiteks tuulepargid on vähese tuule tõttu seiskunud, vähendab Gridio märkamatult mõneks sekundiks või minutiks koduste elektriseadmete, esialgu boilerite ja elektrikütte tarbimist. See aitab ära hoida voolukatkestusi, ning kodutarbijad saavad oma paindlikkuse eest tänu Gridio teenusele lisatulu. Gridio teatel on nad juba sihikule võtmas ka järgmise põlvkonna elektriseadmeid nagu kodused elektriauto laadijaid ning targad õhkpumbad, et neid oma platvormiga ühendada ja kasvavasse ökosüsteemi integreerida.

Järgmise aasta alguses, koostöös kohalike majapidamiste ja turupartneritega, hakkab Gridio Soomes oma pilve-platvormi kaudu koduseid elektriseadmeid kombineerima virtuaalseteks elektrijaamadeks. Nende virtuaaljaamade kaudu on Gridiol võimekus võrgu tasakaalustamisele kaasa aidata - olles süsteemile toeks nagu tavalised elektrijaamad, kuid tehes seda kiiremini, targemini ja ilma CO2 heitmeteta.

Gridio teatel on nende peamine teenus – elektritarbimise paindlikkuse pakkumine – on üks neljast alustalast Euroopa Liidu 2050. aasta kliimaneutraalsele elektrisüsteemile, mille visiooni avaldas Euroopa Komisjon eelmisel aastal. Tuule- ja päikeseenergiast on varsti saamas suurim elektriallikas Euroopas ning kiiresti reageeriv ning tark elektrivõrk on olulised nende tehnoloogiate volatiilsuse tasakaalustamiseks.