“Kohtuvaidlus võib kesta mitu aastat, sest Atko Liinidel pole huvi asja kiirelt lõpetada,” nurises Järvamaa ühistranspordikeskuse tegevjuht Harri Lepamets. Atko Grupi nõukogu esimees Arvo Sarapuu on aga rahulik, sest nelja miljoni kroonise aastamahuga liini teenindab seega aasta lõpuni teine Sarapuule kuuluv firma Atko Trans kuni 20-aastaste bussidega. Kohtuvaidluse lõpuni ei saa Paide-Türi liinile sõitma reisijatele uusi busse lubanud Go Bus.

Aasta algul kuulutas Järvamaa ühistranspordikeskus (JÜTK) välja riigihanke, et leida bussifirma reisijate teenindamiseks neljas liinigrupis. Kahes liinigrupis võitis riigihanke Jõgeval asuv Atko Liinid. Kuid siis teatas firma loobumisest ja leping tuli sõlmida teise pakkumise teinud Atko Transiga, mis asub Paides. Viimase pakkumine oli liinikilomeetri kohta 80 senti kallim.

See toob Arvo Sarapuule kuuluvale Atko Transile aastas 320 000 krooni lisaraha. JÜTK omakorda kaotab sama suure summa, mille tulemusel võib tõusta pileti hind.

Pole mõtet

Arvo Sarapuu tunnistas, et võitnud firma asub Jõgeval ja bussidel polevat mõtet hakata nii kaugelt sõitma, kui kohapeal on firma olemas. Nipi, et ühe kontserni gruppi kuuluv firma loovutab tulu saamise nimel koha teisele, olevat nad õppinud Tartust, jälgides Go Busi tegevust. Atko Grupp teenindab bussiliine Ida-Virumaal, Järvamaal, Jõgevamaal, Lääne-Virumaal, Raplamaal, Valgamaal ja Harjumaal.

Grupp annab tööd 483 inimesele ja grupi ettevõtted teenindavad reisijaid 186 bussiga.