“Estonian Airi on alati oma strateegia ja tegevusplaanid välja töötanud lähtudes eeskätt kodu- ja sihtturgude arengupotentsiaalist. Seega ei tähenda võimalik muudatus omanikeringis kindlasti meie seniste plaanide kiiret ümbervaatamist,” teatas Estonian Airi pressiesindaja.

“Oleme senimaani teinud head koostööd ning SASi poolt täna avalikustatud otsus ei muuda meie põhisuunda, milleks on ettevõtte turupositsiooni edasine tugevdamine ning jätkusuutlik ja kasumlik tegevus. Meie strateegiline koostöö SASiga jätkub ning selles osas muudatusi plaanis ei ole.”

SAS on olnud meie pikaajaline koostööpartner, Estonian Airi ametlik lojaalsusprogramm on SASi EuroBonus ja mitmed regulaarlennud toimuvad koodijagamise alusel. Strateegiline partner ei pea ilmtingimata olema omanik. Koostööd reguleerivad partneritevahelised lepingud ning selle kvaliteeti ei määra omaniksuhted. Seega ei too SASi otsus meie senisesse koostöösse mingeid muudatusi.

Scandinavian Airlines Systems avalikustas täna uue strateegilise plaani, mille järgi lähevad lisaks Estonian Airile müüki osalused tütarfirmades Spirit, Air Greenland, BMI, Skyways, Cubic ja Trust. Osalused Spanairis ja Läti lennufirmas airBaltic on juba müüdud.

AS Tallink Grupp kordas Delfile oma varasemat teadet, et vastupidiselt meedias levivatele spekulatsioonidele ei pea ettevõte läbirääkimisi osaluse omandamiseks Estonian Airis.

Lisaks SAS-ile on Estonian Airi osanikud ka Eesti riik 34 protsendiga ja investeerimispank Crescole kuulub 17 protsenti.