Radiolinja Eesti juhataja Sami Seppänen ütles ETAle, et pikaajaline koostöö Globalstariga annab ettevõttele eelise Eesti satelliitsideturul ning teenuse kasutajaks loodetakse saada siiski rohkem kui mõnisada klienti.

Eesti Mobiiltelefoni pressiesindaja Jüri Kriisemanni sõnul oleks satelliitsideteenuse kasutajate potentsiaalne hulk Eestis tuhande inimese ringis.

Eesti Mobiiltelefon kavatseb satelliitsideteenuseid pakkuma hakata järgmise aasta alguses.

Momendil Eestis ainsana satelliitsideteenust pakkuva Radiolinja Eesti pressiesindaja Helena Lõhmus kinnitas ETAle, et huvi uue sidelahenduse vastu on üles näidanud päästeamet ning muud operatiivteenistused, kellele kindel side on esmatähtis.

Hautamäki sõnul on satelliitside GSM operaatorite poolt võimaldatav lisaväärtustoode.

"Oma suhtelise kalliduse tõttu ning seetõttu, et enamik piirkondadest on GSM võrguga kaetud, leiab satelliitside kasutamist asustamata rajoonides ning merel," ütles Hautamäki ETAle.

Tiheda mereliiklusega aladel oleks satelliitside vahendiks pealtkuulamiskindla side pidamiseks. Hetkel kasutatavad raadiosagedused merel on kõigile kättesaadavad ning pealtkuulatavad.

Võimalust saaksid kasutada ka kalurid omavahel parimate püügikohtade teatamisel. Hetkel on maakera pinnast vaid 8 kuni 10 protsenti kaetud mobiilvõrguga.

Rootsi ÜRO sõdurid Kosovos kasutavad just satelliitsidet.