„Me oleme valmis võimaliku puudujäägi kompenseerima," ütles ta. Kuningriigi praegune panus turule on 9,6 miljonit barrelit päevas, võimsus lubaks aga 12,5 miljonit barrelit.

Naimi lisas, et naftabarreli eest on aus välja käia umbes 100 dollarit. „See oleks aus nii tarbijale, müüjale kui ka naftafirmadele. See on hea hind." USA toornafta hind on täna 100,10 dollarit.

Minister rõhutas, et Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon ehk OPEC peaks hoidma oma päevast nafta toodangut, mis on 30 miljonit barrelit.

„Pakkumine on praegu piisav, nõudlus suur ja turg suhteliselt stabiilne," ütles Naimi ja lisas, et muudatusi ei ole mingil juhul tarvis.

11. juunil toimub järgmine OPECi kohtumine ja  siis võidakse kokku leppida uus päevase naftakoguse maht. USAs puuritakse naftat üha enam ning mitmed riigid plaanivad taastada aastate- või lausa aastakümnetetaguse tootluse. Näiteks tunnevad Iraak ja Iraan (maailma 2. ja 3. naftariik) et on pidanud juba liiga kaua erinevate sanktsioonide tõttu vähem naftat tootma. Iraagi puhul oli põhjuseks Saddam Husseini režiim ja sellele järgnenud pinev olukord ning Iraani puhul viimaste aastate tuumaprogrammide ümber toimuv.