“Keskerakond on teinud suuri jõupingutusi töötamaks välja niisugust majanduspoliitikat, mis meid tänases olukorras edasi võiks aidata. Absoluutselt igal majanduspoliitilisel meetmel — olgu see siis Keskerakonna või kellegi teise poolt välja pakutuna — on oma plussid ja miinused,” edastas erakonna pressiesindaja Delfile Savisaare avalduse.

“Majanduspoliitika olemus on kord selline. See aga ei tähenda, et majanduspoliitikasse peaks reformierakondliku koalitsiooni poolt suhtuma eemaletõukavalt ja ignorantselt, ise samas midagi muud välja pakkumata. Viimane aeg on majanduslanguse numbrile selgete silmadega otsa vaadata. Tuleb endale ükskord teadvustada, et ka opositsiooni ideed võivad olla Eestile vajalikud.”

“Pöördusime üleskutsega kõigi Eesti poliitiliste jõudude poole, et korraldada ümarlaud majanduskriisist väljumise teemadel ning teha seda k.a. 29. augustil. Vastamise tähtajad on möödas. Meile on positiivselt reageerinud „rohelised” ja Rahvapartei. Valitsuskoalitsiooni erakonnad ei näe ikka veel meie majanduses mingeid probleeme ning lasevad asjadel kulgeda isevoolu teed mööda,” on Savisaar pettunud.

“Kui Reformierakonna IRL-i ja sotsiaaldemokraatide koalitsioon ikkagi ei hakka lisaks oma sisevastuolude klaarimisele ja eelarvekaklustele tegelema meie majanduse ohjamisega, siis peaksid oma konkreetse sõna ütlema Eestis elavad inimesed.

Millega vastutavad lõpuks koalitsiooni ministrid ja koalitsioonis olevad riigikogu saadikud, kui nad on oma tegematajätmisega majandusele karuteene teinud? Kas nad hakkavad kinni maksma ja heastama Eesti inimestele põhjustatud kannatusi? Ilmselt mitte. Seega on täna ikka väga viimane aeg kaitsta meie majandust kriisi ülekasvamise eest kaoseks.”.