Eesti-Vene majanduskontaktide elavdamiseks toimub 25. juunil Tallinnas majanduskonverents „Tallinna roll Eesti-Vene majanduse ja transpordi suhetes". Ürituse eesmärk on anda laialdasem ülevaade riikide ja linnade vahelisest koostöövõrgustikust ning selle olulisusest, tihendada omavahelisi kontakte ning vahetada kogemusi majanduse ja transpordi valdkondades, teatas Raepress.

Tallinna linnapea rõhutas konverentsi tutvustades, et Helsingi ja Soome on osanud panna kahepoolsed head suhted Venemaa ja tema suurlinnadega teenima mõlema rahva huve ja sellest tulenevat üldist heaolu. „Olen enam kui kindel, et ka Tallinnal ja Eestil tervikuna on sama head šansid kui meie põhjanaabritel," nentis Savisaar.

„Tahame seda või mitte, aga fakt on see, et Moskva oma kümne miljoni ja Peterburi oma viie miljoni elanikuga on meile lähimad maailmalinnad. Tallinna ja terve Eesti edu ning majanduse saatus sõltub suuresti sellest, kui hästi me oma geograafilist asukohta oskame ära kasutada ning kui edukad oleme oma koostöösuhetes nende kahe metropoliga, mistõttu Tallinn käesoleva majanduskonverentsi ka korraldab," märkis Savisaar.

Tallinna linnapea esineb konverentsil ettekandega teemal „Tallinn kui Eesti edu mootor", Venemaa Raudtee presidendi Vladimir Jakunini kõneteemaks on „Vene raudtee transiidi võimaluste realiseerimine - strateegilised prioriteedid ja Balti regioon". Riiast kui Läti majanduse elavdajast räägib Riia linnapea Nils Ušakovs, Tallinna sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand tutvustab Tallinna sadama rolli Eesti arengus ning abilinnapea Taavi Aas ettevõtluskeskkonna arengut Tallinnas.

Eesti suurettevõtete assotsiatsiooni esimees Tiit Vähi arutleb Vene transiidi taastumise võimalikkuse üle ning Eesti koostöökogu nõukogu tegevesimees Raivo Vare omavalitsuslike regioonide riikidevahelise koostöö võimaluste üle. Bank Sankt-Peterburgi nõukogu esimees Indrek Neivelt mõtiskleb oma ettekandes Loode-Venemaa ja Eesti vahelise koostöö teemadel.