Lisaks kahele viimasele majandusministrile osaleb debatis ka Meelis Atonen, kes kandis majandusministri rolli Juhan Partsi valitsuses kuni 2004. aastani. Debatt toimub homme kell 13.00 majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avatud uste päeva raames ja on avatud kõigile. Omapoolseid küsimusi on lubatud ka publikul esitada. Väitlust asub juhtima Aavo Kokk.

Praegune ja endised ministrid arutlevad, et mis on Eesti majanduse kõige suurem probleem, mil määral peaks riik majandusellu sekkuma ja mida praeguses seisus ette võtta.

Juhan Parts on Eesti majandusministriks alates 2007. aasta kevadest. Enne teda oli alates 2005. aastast Andrus Ansipi esimeses valitsuses samal positsioonil Edgar Savisaar ja enne praegust linnapead kuulus majandusministri portfell Andrus Ansipile, kes seekordsel debatil osa ei võta. Ansip võttis majandusministri koha üle parteikaaslaselt Meelis Atonenilt, kes astus ministri kohalt tagasi 2004. aasta sügisel, kui tunnistas riigile soodsate praamidotatsiooni pärast toimunud võitluse kaotust Saaremaa laevakompaniile.