Tallinna linnapea Edgar Savisaar viib septembri lõpus Peterburisse Tallinna päevadele äridelegatsiooni, milles annavad tooni moekunstnikud Katrin Kuldma ja Kärt Ojavee.

„Peterburi ostuvõime on suurem kui Tallinnas, kuid me ei lähe sinna oma toodete hinda kruvima,” ütles Kuldma. „Loodan, et minu kollektsioonid meeldivad põhjamaist maitset eelistavatele venelastele ning saan neid kohalike butiikide vahendusel müüa.”

Kuigi venelased eelistavad meie tavadest rikkalikuma dekooriga tooteid, loodavad eestlased leida Peterburi jõukama keskklassi seast Põhjamaade disaini austajaid.

„Meie sihtgrupiks on üle keskmise teenivad peterburilased, kes on piisavalt moeteadlikud, et oma rõivaid osta butiikidest, mitte tavalistest kaubamajadest,” rääkis Ettevõtluse Toetamise Sihtasutuse arendusjuht Riina Aasma. „Meid võetakse vastu väga suure tähelepanuga, sest eestlaste ülesastumist tutvustatakse Peterburi moenädalate proloogina.”

Eesti tuntud kirjaniku Jelena Skulskaja tütar Marina Skulskaja korraldab eestlastele meistriklassi Peterburi moeturu eripärast, samuti võimalustest müüa oma tooteid interneti teel. Tavapäraselt asub Tallinn meelitama peterburilasi Eestisse aastavahetuse pidustustele.

„Peterburi on lähedal ja transpordiühendused aastatega aina paranenud,” selgitas oma lootusi Tallinna turismiosakonna juhataja Evelin Tsirk.