Schenker astus USA päritolu BAX Globali ostuga pika sammu edasi oma laienemisstrateegias. Kuna liitumisega kaasneb BAX Globali Põhja-Ameerika, Aasia ja Euroopa vahel toimuva liikluse logistilise oskusteabe ja regionaalsete esinduste lisandumine, laieneb hüppeliselt ka Schenkeri ja tema emafirma Deutsche Bahni kohalolek kõikides maailma olulisemates majanduspiirkondades. BAX Global hakkab tegutsema Schenkeri kaubamärgi all.

Kõige märkimisväärsema lisapanuse andis BAX Globali ost Schenkeri mere- ja lennuvedude turupositsioonidele. Erilist tähtsust omab see kontekstis kus nõudlus mere- ja lennuvedude järele on teenindatavate rahvusvaheliste suurettevõtete tarneahelates pidevalt kasvamas. BAXil on tugev positsioon oma koduturul Põhja-Ameerikas, lisaks sai Schenker ostuga suure võimenduse ka Aasia kiirelt arenevatel turgudel. USA ja Aasia vahelisele kaubavahetusele ennustatakse lähiaastatel tugevat kasvu ning suure tõenäosusega koondub veidi kaugemas tulevikus juba üle poole maailma kaubandusest just Aasia riikidesse.

Schenkeri poolt BAX Globali ülevõtmine annab lisaväärtust teenindatavate ärivaldkondade vajadustele parema vastavuse poolest. Kuna ühendatavatel logistikavõrgustikel on kadestamisväärselt tugevad positsioonid nii Euroopas, Ameerikas kui Aasias, saavad kliendid nende regioonide vahel tulevikus kasutada järjest optimeeritumaid transpordiliine ja standardseid kõrge kvaliteediga logistikateenuseid.

Liitumisprotsessi märksõnadeks ongi täienev ja geograafiliselt laienev teenustevalik. Schenkeri ja BAXi võrgustike integreerimine annab suurtele äriklientidele globaliseeruvas maailmas lisaväärtust eelkõige logistikateenuste one stop shopping kasutusvõimaluste laienemise kaudu. Ühendatud jõududega ollakse praegu suurimad teenusepakkujad Euroopa maantee- ja raudteetranspordis, maailmas suuruselt teised lennutranspordis, kolmandad globaalses meretranspordis ning kuuendad laoteenustes. Seega saavad erinevate vajadustega kliendid kasutada sünergiast tekkivate eelistega ärilahendusi ühtviisi erinevatel kontinentidel.

„Tänu liitumisele toimuvale kaubavoogude ühendamisele ja laienenud võrgustikule saab Schenker pikas perspektiivis rakendada kõrge konkurentsivõimega hinnapoliitikat, sest konsolideerimis- ja optimeerimisvõimaluste lisandumise tõttu langeb paljude rahvusvaheliste veoteenuste omahind. Samas tagab tekkiv sünergiaefekt tulevikus piisavad ressursid Schenkeri jätkuvaks laienemiseks ja arendustegevuseks,” kirjeldas ühinemise efekti AS Schenker lennu- ja konteinervedude divisjoni direktor Haiti Arendi.

AS Schenker võtab BAX Globali tegevused Eestis üle 2006. aasta juulis. „Kohesed muutused mõjutavad just BAX Globali kliente Eestis, kes saavad alates juulist ühest kohast osta erinevaid lisateenuseid nagu riigisisene jaotus, tolliladu jms,” selgitas Arendi. Üle maailma viiakse integratsiooniprotsess lõpule hiljemalt aastaks 2007.

Schenkeril on üle maailma 1 100 esindust, mis annavad tööd ligi 42 000 inimeselem, firma 2005. aasta käive oli 8,9 miljardit eurot. BAX Globalil on 500 esindust 136 riigis ning 2005 aasta käive oli 2,9 miljardit dollarit. AS-is Schenker töötab kokku 205 inimest, firma 2005. aasta käive oli 552,897 miljonit krooni.

***

Schenkeri ja BAX Globali ühinenud võrgustikud:

nr. 1 Euroopa maanteetranspordi kaubavedudes

nr. 2 ülemaailmse lennutranspordi kaubavedudes

nr. 3 ülemaailmse meretranspordi kaubavedudes

nr. 6 ülemaailmsete logistikateenuste pakkujate hulgas

nr. 1 Euroopa raudteetranspordi kaubavedudes (emafirma Deutsche Bahn)

nr. 3 Põhja-Ameerika integreeritud raskekaubavedudes