Schibsted Eesti AS-i loomisega tuleb seni Oslo alluvuses olnud Kanal 2 Eesti juhtide alluvusse, ütles BNS-ile Kanal 2 nõukogu ja Eesti Meedia juhatuse esimees Mart Kadastik.

Juuni lõpus tehtud muudatuste järel koosneb Kanal 2 nõukogu nüüd Eesti Meedia juhatuse liikmetest, ka telejaama uus juhatuse esimees Urmas Oru juhtis varem Eesti Meedia kontsernile kuuluvat Eesti Ajakirjade kirjastust.

"Tegu on teatud juhtimise nihkumisega Oslost Tallinnasse," rääkis Kadastik. "See on selge vihje, et moodustub lõpuks ühtne grupp."

Seni juhtis Kanal 2 tegevust nõukogu esimehena Schibstedi kontsernis televisiooni ja filmide eest vastutav Jan Erik Knarbakk, vastloodud Schibsted Eesti AS-i nõukogu tööd juhib Eesti Meedia nõukogu esimees Hans Erik Matre.

Kadastiku sõnul ei saa Kanal 2 ja Eesti Meedia väljaandeid formaalselt esialgu ühe ettevõtte alla koondada, kuna nii telejaamas kui Eesti Meedias säilib erinev väikeinvestorite osakaal.

"Meil on teatud omandivormi erinevus," lausus Kadastik. "Tööle hakkame grupina siiski juba nüüd ning tegevust koordineeritakse ümberkorraldustest peale ühiselt."

Postimeest ja mitmeid ajakirju kirjastavas Eesti Meedias on Norra Schibstedil 92,5-protsendiline ja Kanal 2-s 86-protsendiline osalus.