Tehingut rahastavad Eesti investorid, kelle eesotsas on Magnumi ravimikontserni suuromanik Margus Linnamäe.

Schibsted on Eesti Meedia omanik olnud alates 1998. aasta juunist. Eesti Meedia käive ulatus eelmisel aastal 79 miljoni euroni.

Ärileht kirjutas augusti keskpaigas, et Eesti Meedia juhatuse esimees Mart Kadastik ning juhatuse liikmed Toomas Issak ja Meelis Luht koos samasse meediagruppi kuuluva Kroonpressi juhi Andres Kulliga juuni lõpus asutanud osaühingu Tamm Meedia. Enamusosalus 58% kuulub ettevõttes Kadastikule ning ülejäänud jaguneb Issaku, Luhti ja Kulli vahel võrdselt 14%-ga.  Ettevõte oli tõenäoliselt asutatud Eesti Meedia Schibstedilt välja ostmiseks.

Tänaseks on selgunud, et Eesti Meedia omandab Meedia Holding OÜ, millest pool kuulub Tamm Meediale ja teine pool Margus Linnamäe ja advokaat Aare Kuristi ettevõttele MM Grupp kuuluv UP Invest.

Eesti Meedia kuulub 100% Põhjamaade meediakontsernile Schibsted. Kontsern nimetab oma lipulaevaks ajalehte Postimees. Eesti Meediale kuulub pool Eesti suurimaks tõusnud ajalehest Õhtuleht ja samuti pool ajakirjade kirjastajast Ajakirjade Kirjastus.

Kontserni kuuluvad ka kohalikud lehed Pärnu Postimees, Sakala, Virumaa Teataja, Järva Teataja ja Valgamaalane. Peale selle kuuluvad kontserni Kanal 2 ja Trio Grupp kuue raadiojaamaga: Kuku, Elmar, Uuno, Spin FM, 100 FM ja DFM. Ka trükikoda Kroon-press on kontserni osa.