Schibstedi neljapäeval avaldatud majandustulemuste kohaselt oli tegevuskahjum ilma goodwillita Eestis 1999. aasta 32 miljoni Norra krooniga võrreldes 20 miljonit Norra krooni ehk 38 miljonit Eesti krooni.

Goodwilli arvestades oli Schibstedi Eesti tegevuse kahjum 39 miljonit Norra krooni ehk 74 miljonit Eesti krooni.

Schibstedi kontserni kogukasum oli mahaarvamiste järgselt 537 miljonit Norra krooni ehk 1,02 miljardit Eesti krooni, mullu sai Schibsted 172 miljonit Norra krooni kasumit.

Schibstedi kontserni mullune kogukäive oli 8,27 miljardit Norra krooni ehk 15,7 miljardit Eesti krooni. Tegevus Eestis andis aastaga 198 miljoni Norra kroonise ehk 376 miljoni kroonise käibe.

Eesti Meedia mullune kahjum oli juhatuse esimehe Mart Kadastiku sõnul ligi kolm korda väiksem kui 1999. aastal ning viiendiku võrra väiksem eelarves planeeritust.

Kogukahjumist moodustas kahjum majandustegevusest neli miljonit ning varasematel aastatel tehtud investeeringud 13 miljonit krooni, põhiosa miinusest tekkis aasta esimesel poolel enne Sõnumilehe ja Õhtulehe ühinemist.

Eesti Meedia gruppi kuuluvatest ettevõtetest lõpetasid Postimehe teatel 2000. aasta kasumiga kõik maakonnalehed (Pärnu Postimees, Sakala, Virumaa Teataja, Järva Teataja), trükikoda Kroonpress, Ekspress Grupiga ühises omanduses olevad Ajakirjade Kirjastus ja SL Õhtuleht.

Postimehe kahjum oli ligi viis miljonit krooni, mis on samuti kolm korda väiksem kui aasta tagasi, aasta teisel poolel jõudis leht kasumisse.

Kadastik ütles BNS-ile, et Eesti Meedia näitajad on Schibstedi avaldatud koondnäitajatest mõnevõrra erinevad, kuna Schibsted arvestab oma aruannetes iga-aastaselt sisse ka perioodiliselt aastate peale jaotatud goodwilli.

Eesti Meedia jaanuari majandustulemus oli eelarves ettenähtust Kadastiku sõnul kaks korda parem ning Postimehe reklaamikäive ületas eelarve miljoni krooni võrra.

Tänavune eelarve näeb ette nii Eesti Meedia kui kõigi tema tütarettevõtete jõudmist kasumisse, lisas Kadastik.

Telejaam Kanal 2 tänavu ja tõenäoliselt ka järgmisel aastal Kadastiku sõnul kasumisse ei jõua, kuna näiteks tänavu investeerib Schibsted suuri summasid programmi arendamiseks.

Kanal 2 ja Eesti Meedia 2001. aastaks prognoositavat tulemust Kadastik Schibstedi börsifirma staatusele viidates ei avalikustanud.

Schibstedile kuulub 92,5 protsenti Postimeest ja maakonnalehti kirjastavast Eesti Meediast ning üle 90 protsendi Kanal 2 aktsiatest.