„Möödunud aasta oli Julianus grupi jaoks väga agressiivse laienemise aasta - meil õnnestus tabada turu arenguid ning kasvatada oma positsiooni kõigi krediidiandjate seas," sõnas Julianus Inkasso OÜ juhatuse esimees Ülar Maapalu. „2015. aasta Eesti krediidituru märksõnadeks olid paranenud maksekeskkond, ettevõtjate kiiduväärt skooringuvõimekus ning uute tarbijakrediidiettevõtete väga selge positsiooni kasv krediteerimise turul. Uuest aastast jõustusid ka mitmed seadusmuudatused, mis tähendab, et 2016. aasta tuleb krediidihaldusteenustes põnev."

„Julianus grupiga ühines kevadel OÜ Castovanni, mis on parim ettevõte tarbijakrediidinõuete menetlemisel ja kasvatamas väga jõudsalt oma käivet," sõnas Ülar Maapalu. „Samuti on Julianuse arendatav unikaalset infot pakkuv Taust.ee saavutanud väga hea turupositsiooni võlainfo avaldamisel ning taustapäringute pakkumisel. Aasta lõpus ühinesime European Collectors Associationiga, mis võimaldab meil pakkuda kõigile oma klientidele teenust kogu Euroopas ja teenindada paremini oma partnereid Eestis."

Ülar Maapalu sõnul oli inkassoturu jaoks 2015. aasta eelkõige suurte seadusandlike muudatuste aasta. „Möödunud aasta oktoobrist jõustusid võlaõigusseaduse muudatused, mille kohaselt on piiritletud tarbijatelt sissenõudekulud maksimaalselt 50 euroga. Kindlasti korrastab selline seadusandja samm inkassoturgu," rääkis Ülar Maapalu. „Samuti jõustus uus krediidiandjate ja vahendajate seadus, mille kohaselt liigitub maksegraafikute tasu võtmine intressi või maksepunkti tasu näol litsentseeritavate tegevuste alla. Alates 1. jaanuarist on see keelatud kõigil inkassoettevõtetel, kes ei esitanud 31. detsembriks taotlust Finantsinspektsioonile."