Juhul kui Ekseko plaanid saavad teoks, ei taheta osta mõnda Ukrainas juba tegutsevat seakasvandust, vaid rajada uus kompleks. “Me ei hakka vanu, teiste vussi keeratud asju üles vuntsima. Kui teeme, siis nii, nagu ise õigeks peame, ja tuginedes teadmistele, mida oleme Eksekot juhtides aastate jooksul kogunud,” ütles Ekseko juhatuse esimees Teet Soorm ajalehele Sakala.

Ukraina turuliidriks ei ole Eksekol kavas tõusta, sest selle positsiooni saavutamine 48,5 miljoni elanikuga riigis nõuaks liiga suuri investeeringuid.

Kuna plaanid ei ole veel kindlalt paigas, siis ei soovinud Ekseko juht ettevõtte tegemistest Ärilehele täpsemalt rääkida. “Mai lõpus saavad asjad selgeks ja siis räägime edasi,” jäi Soorm napisõnaliseks.

Ekseko on Balti riikide ja Põhjamaade suurim seakasvatusettevõte. 2006. aasta lõpuks kasvas Ekseko farmides 102 270 siga. Ekseko omanduses on üle 1500 hektari põllumaad. Ettevõtte mullune käive ületas 300 miljonit krooni. Peale Viiratsi kompleksi, mis on spetsialiseerunud põrsatootmisele, on firmal farme ja koostööpartnereid kõikjal Eestis. Mullu andis Ekseko süsteem 220 000 nuumsiga.

1996. aasta lõpus müüs raskes majandusseisus Ekseko enamusaktsiad AS-ile Rakvere Lihakombinaat ja kuulub sellest ajast firma Rakvere Lihakombinaat Grupp koosseisu.

Rakvere Lihakombinaat omakorda kuulub soomlaste kontserni HK Ruokatalo koosseisu, kuhu kuulub ka kanatoodete valmistaja Tallegg.