"Nii madalat sealiha hinda enne jõule ei mäletagi," ütles Adavere Agro peazootehnik Helve Žukovitš. Enne viimast hinnalangust maksti sealihakilo eest 23-25 krooni. Toimunud hinnalangust kinnitati ka OÜst Vitsjärve Peekon. OÜs Vitsjärve Peekon kasvab 500 siga.

Adavere Agros realiseeritakse aastas umbes paar tuhat siga. "Meil on endal tapamaja ning meil turustamisega erilisi probleeme ei ole. Liha eest saame 25-27 krooni kilogrammist," kostis zootehnik.

OÜs Vaiatu Agri kasvab 200 siga. "Me tapame sigu OÜ Ahto Sirel tapamajas ja müüme sealiha turgudel. Kilogrammi eest saame keskmiselt 30-32 krooni," rääkis OÜ Vaiatu Agri juhataja Andrus Paloots.

OÜ Nõmme Peekon müüs veel hiljuti sigu Lätti. "Praegu me neid sinna ei müü, sest sealsed hinnad on veelgi madalamad," lausus OÜ Nõmme Peekon juhataja Henrik Allsaar. Osaühing realiseerib aastas keskmiselt 5000-6000 siga, seda mitmele poole.

Valga Lihatööstusest öeldi Vooremaale, et nemad Poolast liha sisse ei too. Detsembrikuus on aga selle tooraine pakkumine üle Eesti nii suur, et enamus tapamaju langetas sealiha kokkuostuhindu. Praegu makstakse Valga Lihatööstuses kilo sealiha eest 20 krooni ja 50 senti. Kui taid on rohkem kui 55%, siis makstakse 30 senti iga ületatud protsendi eest lisaks.