SEB jaepanganduse divisjoni asedirektori Riho Unti sõnul saavad soodustingimustel eluasemelaenu taotleda kõik Tallinnas elavad pered, kus kasvab vähemalt kolm alaealist või täiskoormusega kõrgkoolis õppivat kuni 24-aastast last. Samuti on õigus sooduslaenu taotleda sundüürnikel või nendega koos elavatel täisealistel pereliikmetel ehk isikutel, kes elavad õigusjärgsele omanikule tagastatud või koos üürnikega võõrandatud eluruumis.

"Laenuvõtmise muudab turvaliseks fikseeritud intress 4,5 protsenti aastas, mis ei muutu kogu laenuperioodi jooksul ehk laenusaaja intressitõusu riski vastu täielikult kaitstud," ütles Unt. Lisaks annab eluasemefond laenule juurde tasuta garantii juhuks, kui vajalik omafinantseeringu summa või lisatagatis puuduvad.

Laenusumma, mida sundüürnikud ja suurpered saavad SEBst soodustingimustel küsida, on eluaseme ostmisel või ehitamisel kuni üks miljon krooni, renoveerimisel kuni 150 000 ja remondi korral kuni 50 000 krooni.

Laenutähtaeg on eluaseme ostmise või ehitamise korral kuni 30 aastat, renoveerimise korral kuni viis ja remondi korral kuni kolm aastat.