SEB Enskilda teatel ühineb uue loodava struktuuriga SEB Vilfilma Baltikumi ja Leedu juht Zygintas Macenas ja teised SEB Vilfilma ettevõtete finantseerimisspetsialistid.

“Meil on väga hea meel selle üle, et meiega on otsustanud ühineda Suprema parimad jõud. Koos SEB Vilfilma eduka meeskonnaga ja meie olemasoleva organisatsiooni toetusel Euroopas ja New Yorgis on nad võimas üksus, millest meie kliendid kindlasti palju kasu saavad,” ütles SEB Enskilda ülemaailmne juht John Abrahamson.

Henrik Igastast saab SEB Enskilda Balti ettevõtete rahanduse juht ja tema vastutada saab olema ka kogu panga tegevus Baltimaades. Priit Koit Tallinnas ja Zygintas Macenas Vilniuses saavad ettevõtte rahanduse suuna kaasjuhtideks. Sten Sumberg hakkab juhtima Baltikumi aktsiaturgude üksust, liites sellega ka osa praegustest SEB Eesti Ühispanga, SEB Unibanka ja SEB Vilniaus Banka väärtpaberiüksustest. Ivars Bergmanisest saab SEB Enskilda analüüsiüksuse juht Baltikumis. Lisaks palgatakse töötajaid nii SEB grupi siseselt, vajadusel ei ole välistatud ka väljastpoolt inimeste kaasamine.

“Astudes täiendavaid samme oma positsioonide tugevdamiseks, et toetada meie kliente ja arendada turge Eestis, Lätis ja Leedus, on tugeva investeerimispangandusüksuse loomine meie jaoks strateegilise tähtsusega,” kommenteeris SEB president ja tegevjuht Annika Falkengren.

Omades kõige kogenumaid pankureid ja parimaid talente igal turul, on SEB Enskilda ambitsiooniks juhtida investeerimispanganduse arengut Eestis, Lätis ja Leedus, toetudes nii SEB Enskilda olemasoleva organisatsiooni Põhjamaade ja rahvusvahelisele kogemusele, võimekusele ja ressurssidele kui ka SEB grupi sügavalt juurdunud kontaktidele kohalike pankadega.

SEB Eesti Ühispanga juhatuse esimehe Mart Altvee sõnul tugevdab uue investeerimispanganduse struktuuri loomine oluliselt SEB Grupi positsiooni ärikliendi segmendis. „Oleme veendunud, et koostöö kohalike pankade ja Enskilda Baltikumi üksuse vahel saab olema tõhus ja mõlemaid pooli täiendav. SEB Eesti Ühispank on viimastel aastatel teinud palju tööd, et veelgi parandada oma pakkumisi äriklientidele. Uute meiega liituvate inimeste näol on tegemist Baltikumi parimate spetsialistidega, kellele lisanduva SEB Enskilda kogemuse ja liidripositsiooni kaudu suudame pakkuda klientidele ning turule parimaid lahendusi,” ütles Altvee.

Henrik Igasta sõnade kohaselt soovib uus investeerimispank saavutada paari aasta jooksul pakutavate teenuste osas liidripositsiooni. „Meil ei ole mõtet latti allapoole seada, sest Enskilda positsioon Põhjamaades on number üks ja liituv Baltikumi meeskond on oma võimekust läbi aastate tõestanud. Töötame tulemuse nimel läbi kliendi, mis on tervele SEB Grupile omane strateegia,” lisas Igasta.

Ivars Bergmanis, Henrik Igasta, Priit Koit ja Sten Sumberg teatasid nädal tagasi, et lahkuvad investeerimispangast Suprema pärast käimasolevate projektide lõpuleviimist käesoleva aasta jooksul. SEB Enskilda hakkab täie võimsusega tööle 2007. aasta alguses.