SEB soovitab kaaluda laenuintressi fikseerimise võimalust kõigil klientidel, kes on võtnud pikaajalised laenud muutuva intressimääraga, mis on seotud 6 kuu EURIBOR-i või panga baasintressiga, selgitas jaepanganduse divisjoni asedirektor Riho Unt.

"Soovime pakkuda oma laenuklientidele suuremat kindlust ja turvalisust olukorras, kus prognoositav majandusolukorra paranemine Euroopas toob kaasa intresside jätkuva tõusu ning seeläbi ka laenumaksete suurenemise. Meie eesmärk ja tahe on olla oma klientidele pikaajaline partner ja hoida oma kliente muutuvas majanduskeskkonnas," lausus ta.

Fikseerides laenu intressi pikemaks perioodiks, on tagatud muutumatu intressimäär kogu valitud perioodi jooksul. Pere kindlustunne on kindlasti suurem, sest laenu teenindamise kulusid on võimalik planeerida intressiliikumistest sõltumata.

Esmaspäeval on võimalik fikseerida 1 000 000kroonine 6 kuu euriborigaiga seotud kodulaen intressimääraga 3,61 % (6 kuu EURIBOR + 0,7) 5 aastaks intressimääraga 4,54 %. Tavatingimustel on pangal õigus küsida lepingu muutmise tasu kuni 10 000 krooni, siis pakkumise raames on intressi fikseerimise tasu vaid 500 krooni.