SEB Varahalduse ja SEB Ida-Euroopa aktsiatiimi fondijuht Alo Kullamaa pälvis uuringus kolmanda koha, teatas SEB.
Rootsi fonditööstuse kohta koostati uuring esmakordselt ning parimaks fondivalitsejaks tunnistati SEB Wealth Management, kellele järgnesid Handelsbanken Asset Management, Alecta, Brummer & Partners ja Swedbank Robur.

Alo Kullamaa juhib Luksemburgis asuva SEB Eastern European ex-Russia Fundi, Rootsi SEB Östeuropafondi ja Eesti SEB Kasvufondi investeeringuid Baltikumi, Kesk-Euroopa ja Balkani ettevõtete aktsiatesse.

"Resideerudes Tallinnas, mis alles tõestab ennast finantskeskusena, olen kogu aeg pidanud eriti oluliseks heade suhete omamist nii ettevõtetega meie tiimi investeerimisalal kui ka partneritega - nii globaalsete kui kohalike maaklerite hulgas. Paljud neist külastavad meid nüüd juba regulaarselt" kommenteeris Kullamaa.

SEB Ida-Euroopa aktsiatiim on Eesti, Poola ja Leedu fondijuhtidest ja sektorianalüütikutest koosnev ja Sven Kunsingu juhitud meeskond, mis haldab üle miljardi euro väärtuses SEB nii kohalikke kui ka rahvusvahelisi Ida-Euroopa aktsiatesse investeerivaid fonde. Mitu tiimi hallatavat fondi, nagu näiteks Sulev Raigi juhitud Luksemburgis asuv SEB Vene fond on käesoleval aastal olnud tootluselt võrdlusgrupi parimate seas.

Thomson Reutersi iga-aastase Exteli uuringu tulemused põhinevad üleeuroopalisel küsitlusel finants- ning investorsuhete juhtide, maaklerite ning maaklerfirmade analüütikute hulgas. Uuring keskendus peamiselt investorsuhetele.