„Auhind teeb mulle suurt rõõmu. See tähendab tunnustust kogu SEB-le ning panga 16 000 töötajale, kes tegutsevalt igapäevaselt meie klientide huvides ,“ ütles Falkengren.

2012. aasta tulemuste põhjal omistatud auhinna andis Falkenbergile üle 2011. aasta laureaat David de Rothschild Rothschild Groupist. Varem on tiitli pälvinud tunnustatud finantsistid nagu näiteks Josef Ackermann Deutsche Bankist, Luksemburgi peaminister Jean-Claude Juncker ja endine Euroopa Keskpanga president Jean-Claude Trichet.

Falkengren märkis tänukõnes, et SEB korporatiivse identiteedi juured on tugevalt ettevõtete teenindamises ja innovatsioonis. SEB-l on praegu Põhjamaade ja Saksamaa juhtiva korporatiivpangana tugev regionaalne vaade, kuid pank keskendub üha rohkem rahvusvahelisematele turgudele ekspordile suunatud riikides.

Falkengren tõi ka esile, et finantskriisile eelnenud aastatel oli probleemiks see, et globaalne pangandussektor kaldus kõrvale oma esialgsest funktsioonist olla majanduse vereringe. Liiga palju energiat läks uute finantsinstrumentide loomiseks ja kujundamiseks keskkonnas, kus riske ei hinnatud õigesti.

„Eelnenud aastad on teinud selgeks, et pank ei saa tegutseda, kui puudub erinevate sihtrühmade, klientide, töötajate, investorite, poliitikute, regulaatorite, meedia ja kogu ühiskonna usaldus. Selleks peame suurendama läbipaistvust, looma stabiilsust ja etteaimatavust ja, mis kõige tähtsam, keskenduma oma peamisele rollile toetada kliente ning seeläbi reaalmajanduse kasvu ja arengut.“

Euroopa aasta pankuri tiitlit annab välja Group 20+1, mis koosneb 20 juhtivast rahandusteemadel kirjutavast ajakirjanikust väljaannetest nagu Frankfurter Allgemeine Zeitung, Financial Times ja Wall Street Journal. Grupp loodi 1993. aastal Saksa kommunikatsioonibüroo Maleki Group algatusel.