„Laenuvõime hindamine on mõnes mõttes sarnane tervise kiirkontrolliga, näiteks vererõhu või luutiheduse mõõtmisega. Kui tervisekontroll aitab hinnata tervislikku seisundit, siis laenuvõime analüüsi tulemusena selgub kliendi niinimetatud finantstervis,” selgitas SEB eralaenude äriarendusjuht Triin Messimas.

Messimas selgitas, et uut teenust pakutakse Rocca al Mare, Lasnamäe Centrumi ja Kristiine kaubanduskeskuses asuvas SEB kontoris.

„Idee niisuguse teenuse pakkumiseks tuli klientidelt endilt. Sageli ala- või ülehinnatakse oma võimalusi vajaduse korral pangalaenu saada.

Alahindamise puhul võtavad inimesed kulukaid kiirlaene, ülehindamise korral teevad nad aga ebarealistlikke plaane ning pettuvad, kui pank ei ole nõus toetama.

Nüüd saavad kliendid veenduda, et kogenud spetsialistilt nõu küsimine ei võta tunde ja selleks ei pea põhjalikult valmistuma. Pärast esialgse hinnangu kättesaamist on aega mõelda ning otsustada, kas ja kuidas erinevate kavatsuste teostamiseks laenuvõimalusi kasutada,” ütles Messimas.

Laenuvõime kiiranalüüs annab hinnangu kliendi võimalustele taotleda vajaduse korral ükskõik millist laenutoodet krediitkaardist kodulaenuni. Laenuvõime hindamisel aitab huvilist erakliendihaldur, kellelt saab soovi korral ka nõu küsida nii laenude kui ka muude pangateenuste kohta. Laenuvõime hindamine on tasuta ja soovi korral ka anonüümne.