Novembri jooksul on avalikkuse ette jõudnud kaks juhtumit, mille tõttu on töö kaotanud üks SEB panga analüütik ja üks väärtpaberimaakler.

Kõigepealt tuli 5. novembril ilmsiks, et investeerimisühingus AS SEB Enskilda töötanud finantsanalüütik Dmitri Vassiljev ja tema tuttav teenisid TeliaSonera AB ülevõtmispakkumisega seotud siseinfot kuritarvitades ebaseaduslikku tulu 1,5 miljonit krooni.

Eile selgus, et Põhja ringkonnaprokuratuur on kohtusse saatnud kriminaalasja, milles süüdistatakse praeguseks ametist vabastatud SEB maaklerit Karoly Kirberit ja ärimees Toomas Tooli väärtpaberituruga manipuleerimises.

Pank teatas Päevaleht Online’ile, et kooskõlas menetlusprotseduuri nõuetega on SEB aidanud omalt poolt igati kaasa viimati mainitud juhtumi asjaolude väljaselgitamisele ning teeb prokuratuuri ja finantsinspektsiooniga igakülgset koostööd.

Sealjuures peeti vajalikuks rõhutada, et rikkumise fakti tuvastamine on järelvalveasutuste pädevuses.

„SEBs on kaasaegsele finantskeskkonnale ning seaduse nõuetele vastavad siseprotseduurid,“ kinnitas SEB juhatuse esimees Ahti Asmann.

„Sisekorraeeskirjadega vastuolus oleva käitumise osas valitseb pangas nulltolerants; antud juhul peab kohtumenetlus andma vastuse, milline oli ühe või teise isiku roll nimetatud juhtumis,“ kommenteeris ta väiteid nagu oleks nende heaks töötanud maakler kaasa aidanud Arco Vara aktsiatega börsil manipuleerimisele.