Kirjale lisatud failid sisaldavad viirust ning kirja saatmise eesmärk on panna selle saajaid lisatud faili avama, teatas pank.

Kuigi kirja tekst on sarnane SEB teavitusega, saab libateate ära tunda selle järgi, et teate sisus ei ole kordagi välja toodud konto omaniku nime ning ka konto number ei kuulu kirja saajale. Samuti ei ole SEB teavitusel kunagi juures zip-faili.

SEB palub täna taolise e-kirja saanud inimestel seda ignoreerida ja lisatud faili kindlasti mitte avada. Tegemist ei ole SEB poolt saadetud kirjaga. Sarnast petukirja on saadetud ka Maksu- ja tolliameti nime kasutades, ka sellisel juhul on tegemist libateatega, millele lisatud fail võib sisaldada viirust. Inimesed, kes on kirjaga kaasas olnud faili siiski avanud, peaksid laskma oma arvutit asjatundjatel kontrollida.

Küsimuste korral palub helistada SEB infotelefonile 665 5100. Kahtluse korral saab oma kontojääki ja liikumisi kontrollida SEB internetipanga kaudu.

Maksu- ja tolliamet teatas eile, et mitmed isikud said ameti nimel e-kirju võlateavitusega, mille puhul oli samuti tegemist libateadetega, sest kirjale lisatud failid võisid sisaldada viirust.