Keskmise kodulaenu kuumakse koos laenukaitse kindlustusega on täna ligikaudu sama suur, kui oli aasta tagasi ilma kindlustuseta, mis annab peredele hea võimaluse nii varem võetud kui uute laenude kindlustamiseks, teatas SEB pank.

SEB teise kvartali uute kodulaenude statistika põhjal võtab 70 protsenti kodulaenulepingu sõlminud peredest laenule juurde ka laenukaitse kindlustuse, kusjuures laenude kaetus kindlustusega on kuust kuusse kasvanud.

"Pered suhtuvad pikaajalise kohustuse võtmisesse väga teadlikult – uurivad põhjalikult laenutingimusi ja valivad hoolikalt sobivaimat kodu. Tänu soodsale laenumaksele pere eelarvesse alles jäävat raha ei kulutata niisama, vaid kasutatakse pere turvatunde tagamiseks – selle eest soetatakse laenule juurde kindlustuskaitse,“ ütles SEB eraisikute suuna arendusjuht Triin Messimas.

Kodulaenuga pered võtavad kindlustuskaitse pigem mehele, kellest teeb seda tervelt 60 protsenti ja 90 protsendil valitud kaitse on elukindlustuskaitse.

Järgmine risk, mille kindlustamist oluliseks peetakse, on ajutine töövõimetus, mida peavad oluliseks pooled laenajad ja seejärel töökaotus, mille vastu kindlustab ennast kolmandik laenajaid.

Keskmine kindlustusvõtja kindlustab ennast vähemalt kahe riski vastu, valides näiteks elukindlustuskaitse ja ajutise töövõimetuse kaitse või elukindlustuse ja töökaotuse kaitse. Oma laenukohustuse kindlustanud laenuvõtja on keskmiselt 34 aastane.