Kinnisvaraportfell koosneb panga teatel ühest müügi- ja tagasirendi portfellist, mis sisaldab 47 objekti, kus SEB kavatseb olla pikaajaliseks üürnikuks ja ühest äriportfellist, mis sisaldab 16 objekti, mida hetkel üüritakse peamiselt teistele rentnikele või kus SEB kavatseb olla rentnikuks vaid lühiajaliselt.

Äriportfell koosneb peamiselt suurtest märkimisväärse arenduspotentsiaaliga kinnisvaraobjektidest atraktiivsetes paikades.

"Kinnisvaraportfelli müük on vastavuses SEB strateegiaga, mille kohaselt pank kinnisvara ei oma. Tehingu ajastus oli sobiv, kuna nõudlus büroopindade järgi on suurenenud," kommenteeris SEB Grupi asepresident ja jaepanganduse juht Bo Magnusson. "Balti riigid on SEB jaoks üheks olulisemaks turuks ning kinnisvaraportfelli müük ei muuda panga pühendumist sellele turule," lisas Bo Magnusson.

"Kinnisvara müük aitab pangal keskenduda põhitegevusele. Töötajate ja klientide jaoks ei too kinnisvara müük kaasa muutusi, kuna jääme kõikidesse hoonetesse vähemalt 10-aastase lepinguga rentnikuks," ütles SEB Eesti Ühispanga juht Mart Altvee.

Homburg Invest Inc on Toronto ja Amsterdami börssidel noteeritud kinnisvaraettevõte, kes omab, arendab ja ehitab kinnisvara strateegilistes asukohtades Põhja-Ameerikas ja Euroopas.

Tehing viiakse lõpule selle aasta kolmandas kvartalis.