“Olles töötanud 20 aastat SEB ettevõtete panganduse valdkonnas, neist viimased kolm rahvusvahelisel tasandil, on mul heameel naasta juhtima Eesti organisatsiooni. Eesti pangandusturul ja majanduses üldisemalt on muutuste ajajärk ning ma näen enda eesmärgina hoida meie klientide rahulolu, töötajate motivatsiooni ja panga kasumlikkust sellel keerulisel ajal,“ märkis SEB Panga järgmine juhatuse esimees Allan Parik.

“Soovin tänada SEB töötajaid ja kliente koostöö eest. Viimased viis aastat on olnud pangale edukad ning SEB on majanduskriisist väljunud tugevana. Mul on heameel anda panga juhtimine üle endisele juhatuse liikmele, kogenud Allan Parikule ning ise liikuda SEB peakorterisse, et sealt juhtida panga ettevõtete pangandust Baltimaades,” ütles SEB juhatuse esimees Riho Unt.

„SEB üheks võtmetugevuseks on meie tippjuhtide tahe liikuda panga erinevate äriüksuste vahel. See võimaldab kasutada juhtide võimeid parimal moel üle organisatsiooni. Ma tänan Rihot, et ta on suutnud tuua panga majanduskriisi keskkonnast välja tugevamana kui kunagi varem. Allan on pikaajalise panganduskogemusega võimekas juht ja seega on SEB Panga kliendid heades kätes ning Riho võib vastu võtta uued väljakutsed rahvusvahelise panganduse juhtimises,“ märkis SEB Balti divisjoni juht David Teare.

Allan Parik töötab pangas alates 1995. aastast. 1997. aastal sai temast suurettevõtete osakonna juhataja. 2000. aastast oli ta korporatiivpanganduse divisjoni juht, 2007. aastast ettevõtete panganduse valdkonna juhi asetäitja ning 2009. aastast SEB Panga juhatuse liiga ja ettevõtete panganduse valdkonna juht. Alates 2012. aastast on Allan Parik olnud SEB Balti divisjoni juhatuse liige.

Riho Unt on SEB organisatsioonis töötanud ligi viisteist aastat, alustades 2001. aastal panga e-tehnoloogia ja operatsioonide divisjonis. 2004. aastal sai temast panga Tallinna kontori juhataja asetäitja ning 2006. aastal jaepanganduse divisjoni juht. 2007. aasta lõpust on Riho Unt olnud SEB Panga juhatuse liige, millest viimased viis aastat on ta olnud SEB Panga juhatuse esimees.