„Pensionivara kogujatel koguneb teise sambasse üha suurem summa raha ja koos sellega väheneb klientide soov selle reaalse rahaga riskida. Meie eesmärgiks on oma klientidele pakkuda tänasel finantsturgude käänulisel mägiteel mõnevõrra rahulikumat sõitu, et ei oleks liigset riski järgmises käänakus kurvist liigse kiiruse tõttu välja sõita,“ ütles SEB Varahalduse juhatuse liige Sven Kunsing panga teates.

SEB teise samba fondide tootlused jäid käesoleva aasta esimesel kuuel kuul vahemikku 1,87-2,95 protsenti.

„Me oleme finantskriisi ja aeglustuva globaalse majanduskasvu tingimustes jätkanud väga ettevaatliku strateegiaga,“ ütles Kunsing.

"Kaitsev hoiak teenis meie kliente suhteliselt hästi 2011. aasta langevatel turgudel. Meie arvates pole olukord maailmamajanduses viimase kuue kuuga muutunud kaugeltki positiivsemaks, pigem vastupidi ja seetõttu on meie portfellides jätkuvalt suhteliselt vähe aktsiariski. Esimesel poolaastal oli Eestis inflatsioon ligikaudu 2,4 protsenti ja meie kolm fondi neljast ületasid seda näitajat. Arvestades SEB fondide poolt võetud suhteliselt madalaid riske, võib tulemust pidada rahuldavaks. 2008. aasta lõpust on tarbijahindade tõus Statistikaameti andmetel olnud ligi 10,4 protsenti. SEB kolme sel perioodil tegutsenud fondi – Konservatiivse, Optimaalse ja Progressiivse Pensionifondi - tootlused on olnud sel perioodil vastavalt 17,8, 25,8 ja 21,7 protsenti. Kuigi mitmetel turgudel on olnud võimalik saavutada kindlasti veel palju paremaid tulemusi, oleks need paremad tublisti suurema riskivõtmise arvelt.“