"Ootasime 242 miljonit eurot müügitulu, tegelik tulemus tuli protsendi võrra kõrgem. Ärikasumiks ootasime 26 miljonit eurot, tegelikuks kasumiks oli 29 miljonit eurot (ehk ärikasumimarginaaliks 12%). Puhaskasumiks ootasime 17 miljonit eurot, tegelik tulemus oli kolme miljoni euro võrra kõrgem ehk puhaskasumimarginaaliks oli 8%," kirjutas Daljajev SEB teates.

Tallinki tulemuste hindamiseks annab Daljajevi sõnul hea võrdlusbaasi põhikonkurendi Viking Line täna avaldatud numbrid, kust on näha, et teise kvartali ärikasumimarginaal oli vaid 1,2% ja puhaskasumimarginaal 0,7%.

"Lisaks tugevale kasumiaruandele tasub välja tuua ka jätkuvalt tugeva rahavoo. Tallinki äritegevuse rahavoo marginaal oli teises kvartalis 21%, mis ületab samuti Viking Line tulemust (14.6%)," sõnas Daljajev.

Tallink on vaba rahavoo arvelt jõudsalt oma laenukoormust vähendanud ja Daljajevi hinnangul jõuab kapitali struktuuriga 2012. aasta lõpuks tasemele, kust oleks mõistlik hakata dividende maksma.

"Meie hinnangul eeldab jätkusuutlike dividendide maksmine laenu tagasimaksegraafiku mõningast pikendamist. SEB Enskilda soovitab oma klientidele Tallinki aktsiat osta ja meie sihthinnaks on 87 eurosenti," ütles ta.