Üheksa Scania Irizar I6 bussi hakkavad teenindama SEBE ja Lux Express poolt opereeritavaid Eesti-siseseid ja rahvusvahelisi bussiliine. See, millistel suundadel ja milliste liinisagedustega uued mugavad bussid sõitma hakkavad, selgub eelolevaks suveks, teatas Mootor Grupp.

“Mootor Grupi ettevõtted on viimaste aastate jooksul investeerinud ühistranspordi arendamisse nii Eestis kui ka rahvusvahelistel liinidel kokku üle 30 miljoni euro,” ütles Mootor Grupp juhatuse esimees Hugo Osula.

“Enam kui kolme miljonieurone investeering üheksa uue bussi soetamisse on järjekordne samm tõstmaks bussireisijatele pakutava teenuse kvaliteeti nii Eesti-sisestel kui ka rahvusvahelistel liinidel.”

Üheksa uut Scania Irizar I6 bussi on sama varustus- ja mugavustasemega, nagu mullu augustis Tallinna-Tartu vahelisele liinile tulnud ja bussireisijate suure poolehoiu osaliseks saanud Täistunniekspressi bussid.

“Bussides on 56 mugavat, laia vahe ja reguleeritava istmega kohta," kirjeldas Scania Eesti AS-i juhataja Tarmo Allemann.

"Samuti on iga reisija käsutuses Scania tarnitud Täistunniekspressidest tuttavad isiklikud meelelahutussüsteemid kaheksatollise puutetundliku ekraaniga.”

Kõikides bussides on iga istmepaari juures kaks pistikut 220V pingega reisijate sülearvutite, nutitelefonide või muude elektrooniliste seadmete laadimiseks. Bussid on varustatud kaasaegseima traadita interneti edastamist võimaldava tehnoloogiaga.

Bussid ehitatakse Baskimaal Irizari tehases, Eestisse jõuavad Baltimaade ja ka Põhjala regiooni moodsaimad liinibussid augustis.