2012. aastal tehti Sebe kaugliinibussidega kokku enam kui 2,2 miljonit reisi, mida on nelja protsendi võrra enam kui 2011. aastal. Reisijate arvu kasvule andis olulise tõuke uute busside toomine Tallinn-Tartu liinile, märkis ettevõte majandusaasta aruandes.

Eelmisel aastal tõusis aga mootorikütuse sisseostuhind võrreldes 2011 aastaga ligikaudu 10 protsenti. Kuna kulud kütusele moodustavad umbes 30 protsenti kogukuludest, tuli Sebel muid kulusid vähendada ning kontrolli all hoida.

Ettevõtte kulusid suurendas samas bussijuhtide palgatõus - eelmise aasta 1. juunist tõstis ettevõte bussijuhtide palka ligikaudu kuus protsenti. Sellega sooviti häid bussijuhte ettevõttes hoida ja tagada, et uute bussijuhtide värbamisel on ettevõttel valikuruumi.

Samuti tõi Sebe 2012. aasta augustis liinile uued Tallinn-Tartu bussid, mis läksid maksma kolm miljonit eurot. Ühe miljoni euro suuruse summa eest tehti bussidele ka kapitaalremonti.

Sebe opereerib doteeritavat bussiliikust Võrumaal, Ida-Virumaal ning Tartu linnas. Eelmisel aastal osales bussifirma edukalt Ida-Virumaa maakonnahankel, mille tulemusena sõlmiti leping kaheksaks aastaks.

Ettevõtte bilansimaht oli aastavahetuse seisuga 15,6 miljonit eurot, kohustusi oli ettevõttel kokku 11,1 miljoni eurot eest.

Sebe 2013. aasta olulisimaks eesmärgiks on olla konkurentsivõimeline nii ühistranspordiseaduse muudatustest tulenevates uutes turusituatsioonides kui ka planeeritava kaasaegse rongiliiklusega.

Ettevõte plaanib tuua uued bussid Narva ja Pärnu liinidele, soetada suurema koguse uusi busse teistele liinidele, osaleda Tallinna linna avaliku liiniveo hankel, avaliku teenindamise hangetel Lätis ja kaitseväe sõidukipargi hoolduse hangetel.

Möödunud aasta lõpuks suurenes Sebe töötajate arv 595 töötajani. Tööjõukulud olid mullu kokku 8,7 miljonit eurot. Nõukogu liikmetele maksti tasu 13 680 eurot ning juhatuse liikmetele maksti töötasu 75 648 eurot ja juhatuse liikme tasu 39 000 eurot.

Sebe suuromanik on Mootor Grupp AS, mis kuulub Hugo Osulale.