Asi on selles, et ärimehe hinnangul ei ole harjutud enam nn isemajandamisega - tuletagem meelde, tänavu möödub Edgar Savisaare, Siim Kallase, Tiit Made ja Mikk Titma isemajandava Eesti ettepanekust 25 aastat -, euroraha on ettevõtjad (EAS jagab teatavasti samuti euroraha) ja asutuste juhid ära hellitanud.

Kirjuta aga pädev projekt, hangi omaosalus ja nn võõras raha tuleb. Kui lähemate aastate perspektiivis euroliidu struktuurifondide rahavoog raugeb, võib Osula arvates nii mõnigi investeering ära jääda. Halvemal juhul, kui lisandväärtust enam luua ei suudeta, võib see hakata pikemas perspektiivis ka niigi lauget majanduskasvu pärssima.

Ka Aivar Tuulberg, ehitusettevõtja ja kinnisvaraarendaja, peab senini kestvaid euroraha süste turgu solkivaks. "Kui vaadata, mida Eestis viimastel aastatel ehitatud on - näiteks jääajamuuseum ja vägevad tee-ehitused -, siis ei ole midagi head loota ega oodata. Praegu on ju nii, et ehitatakse mingisugune avalik objekt valmis ja järgmisel päeval lülitatakse seal ventilatsioon välja, sest raha ventileerimiseks enam ei ole," iseloomustas Tuulberg euroraha kasutamise efektiivsust.