Ettevõtete planeeritud palgatõus ja muudatused kinnitati 19. veebruaril allkirjastatud kollektiivlepingutega ettevõtete ja Transpordi Ametiühingu (ETTA) vahel, teatas

"10-protsendiline põhipalga tõus ootab ees Sebe 180 bussijuhti, kes teenindavad reisijaid Tartu linnaliinidel, Ida-Viru ja Võru maakonnaliinidel. Tartu linnaliinidel on pärast palgatõusu bussijuhi brutopalk normtundide juures ca 900 eurot," ütles AS Sebe juhatuse esimees Kuldar Väärsi pressiteates.

Eesti Bussi bussijuhtidel muutuvad palgaliigid ja kasvab põhipalga osakaal. See tagab ka liinivõrgu ja piletitulu vähenemise korral kaugliini bussijuhtidele normtundide juures 1 000-eurose kuupalga. Muudatused Eesti Bussi bussijuhtide palgaliikides puudutavad 130 Eesti Bussi kaugliini bussijuhti.

Esimene muudatustega töötasu makstakse välja juba 10. märtsil.

„Eesti Buss ja Sebe soovivad, et Eestis teenindaksid reisijaid asjalikud ja tublid bussijuhid. Eriti oluline on, et ka ajal, mil kaugliikluse turusituatsioon on muutumas ning liinivõrku tuleb ümber kujundada, töötaksid ettevõttes motiveeritud ja tublid bussijuhid“ selgitas Väärsi.

Sebe teenindab Tartu linnaliine ning Ida-Virumaa ja Võrumaa maakonnaliine. Eesti Buss teenindab linnadevahelistel kommertsliinidel üle 830 väljumise nädalas.