Tallinnas Lutheri kvartalit arendavale Pjotr Sedini ettevõttele Grove Invest kuuluvad seitse kinnistut on uuesti müügis, hinda on alandatud koguni 170 miljonit krooni.

Veel aprilli algul olid vineeri- ja mööblikombinaadi territooriumil paiknevad kinnistud enampakkumisel alghinnaga 420 miljonit krooni, kuid see enampakkumine kõrbes. Nüüd on alghinnaks pandud 251,1 miljonit krooni.

Varahaldusettevõtte Metro Capital Management esindaja Ain Kivisaar kinnitas, et nad on müüki pandud kvartalil pilgu peal hoidnud, sest tegemist on atraktiivse piirkonnaga. “Hind on aga endistviisi liiga kõrge,” märkis Kivisaar. “150 miljonit krooni võiks olla õiglane tase.”

Aprilli algul arestis kohtutäitur TVMK jalgpalliklubi presidendina tuntud ärimees Pjotr Sedini enamusosalusega Grove Investi kinnisvara. Kordusenampakkumine toimub 28. mail.

Kahtlused Grove Investi arenduskavade vettpidavuse kohta tekkisid juba mullu veebruaris, kui Lutheri kvartali peatöövõtja Eesti Ehitus loobus lepingust, viidates arendaja pidevale kohustuste mittetäitmisele.

Ka TVMK majandamisel on viimasel ajal esinenud probleeme ja mängijatel on olnud raskusi palga kättesaamisega.

Vineeri- ja mööbliettevõte lõpetas Tallinnas tegutsemise 2006. aastal ning enamik arestitud kinnistuid ongi endised tootmistsehhid või kontorihooned. Baltic Panel Groupi nime all taaskäivitas Sedin vineeritootmise Kohila vallas, kuid ka seda ettevõtmist saadab pankrotioht.