Võrreldes märtsiga kahanes aprillikuus üldine hüvitiste tase viiendiku võrra ehk ligikaudu 21 protsenti, teatas Seesam.

Eelmise kuu võrdluses suurenesid väljamaksed reisikindlustuse osas, kodu-, liiklus- ja kaskokindlustuse hüvitised seevastu alanesid ligi kolmandiku.

Seesami kahjukäsitluse osakonna vanemkahjukäsitleja Anti Otsla sõnul on kahjude igakuine koguarv püsinud viimase poole aasta jooksul stabiilne.

Aprillikuu hüvitisi mõjutasid eeskätt mitme ulatusliku kahju väljamaksed - suurim neist oli 50 000 eurot, oli seotud tootmishoone kahjude hüvitamisega.

Kodukindlustuse mahukamate väljamaksete põhjuseks olid tulekahjud ja veelekked. Üsna kõrged olid ka paar reisikindlustuse hüvitist, küündides 10 000 euroni.

Sõidukikahjude osas oli märgata klaasikahjude arvu sagenemist – kogu kaskokahjudest olid pooled juhtumid seotud klaasikahjudega. Selle üheks põhjuseks olid tõenäoliselt sulanud lume alt teedele ilmunud kivikesed ja praht, mida ei oldud veel kõikidelt teedelt koristatud.

Võrreldes möödunud aasta aprilliga on kahjuhüvitiste üldine tase portfellis alanenud, liigiti võib hüvitiste kasvu täheldada reisi- ja kodukindlustuse osas. Aastases võrdluses on kogutud kindlustusmaksete maht püsinud sama.