Võrreldes oktoobrikuuga kasvas novembris üldine hüvitiste tase enam kui neljandiku võrra, ehk kokku 27%, teatas Seesam.

Eelmise kuu võrdluses suurenesid väljamaksed eelkõige liiklus-, kasko- ja ettevõtte varakindlustuse osas, kuid ka kodukindlustuse kahjusid hüvitati novembris 6% võrra rohkem kui oktoobris.

Seesami kahjukäsitluse osakonna juhataja Ly Jõhviku sõnul olid autokahjude (kasko- ja liikluskindlustuse) suuremad väljamaksed otseselt seotud oktoobri lõpus mahasadanud esimese lume, suverehvide ja talvistes oludes oskamatu käitumisega liikluses. Täishäving tabas nii veduk- kui sõiduautosid, lisandus ka arvukalt väiksemaid kahjusid.

Talv kestab, teed on jätkuvalt libedad ja muutuvad lumevaalude lisandudes aina kitsamaks. See tähendab vajadust olla liikluses oluliselt ettevaatlikum, vähendada kiirust ja olla valmis ootamatustele reageerima. Ilmajaam lubab külma, mis suurendab vajadust hooneid tugevamalt kütta.

Lisaks ülekütmisele varitsevad ka muud ohud – näiteks tuleb ülihoolas olla tuha väljaviimisega. Mõistlik on teha kindlaks, et see on paigutatud mittesüttivasse pakendisse ning prügikasti. Ka küünalde põletamisel tuleb olla hoolas – küünal tuleb asetada mittepõlevale alusele ning eemale kergesti süttivatest esemetest. Soovitame olla ettevaatlikud ka ilutulestiku käsitsemisel.

Novembrikuu lõpu seisuga on Seesami väljamakstud kahjuhüvitiste arv võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ligi kolmandiku küll vähenenud, kuid samas on märgatavalt tõusnud õnnetusjuhtumi- ning ettevõtte ehitus- ja paigaldustöödekindlustuse kahjuhüvitiste osakaal vastavalt 30% ja 123%. Aastases võrdluses on kogutud kindlustusmaksete maht kasvanud 11%.