Kokku registreeris kindlustusselts 1500 uut kahjujuhtumit, teatas ettevõte.

Kõige rohkem hüvitas Seesam oktoobris sõidukikahjusid: vabatahtliku sõidukindlustuse omanikele 15,8 miljonit krooni ja liikluskindlustuses 6,9 miljonit krooni.

Seesami sõidukikindlustuse tootejuhi Claude Kaasiku sõnul sagenesid oktoobris saabunud külmadega libedusest tingitud liiklusõnnetused, registreeriti 450 liikluskindlustuse kahjujuhtumit.

Käesoleval aasta kümne kuuga on Seesam hüvitanud kahjusid 215,4 miljoni krooni ulatuses ehk 14% rohkem kui möödunud aastal sama aja jooksul. Aasta algusest on kõige enam kasvanud hüvitised liikluskindlustuses ja vabatahtlikus sõidukikindlustuses.

Kindlustusmakseid kogus Seesam oktoobris 48,1 miljonit krooni, mis on 22,1% rohkem kui eelmise aasta oktoobris. Kuu maksetest üle 38,4 miljonit laekus sõidukikindlustusest, millest vabatahtlikust sõidukikindlustusest 26,1 miljonit ja liikluskindlustusest 12,3 miljonit. Koduvarakindlustuse ja ettevõtte varakindlustuse makseid kogunes oktoobris kokku 6,1 miljonit krooni.

Kokku on Seesam aasta algusest kogunud preemiaid 481,3 miljonit krooni, mis on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 30% enam. Kindlustusmakseid on kogutud kõige rohkem vabatahtlikus sõidukikindlustuses – 277,1 miljonit krooni, järgnesid preemiad varakindlustuses – 68 miljonit krooni ning liikluskindlustuses 47,5 miljonit krooni. Protsentuaalset on liikide lõikes kõige enam kasvanud reisikindlustus – kindlustusmakseid on kogutud 76% enam võrreldes eelmise aasta kümne kuuga.

Finantsinspektsiooni statistika põhjal moodustas Seesam Rahvusvaheline Kindlustuse ASi turuosa aasta üheksa kuu kokkuvõttes 18,7%, millega Seesam asetseb Eestis tegutsevate seltside seas kolmandal positsioonil.