Võrreldes augustikuuga kasvas septembris üldine hüvitiste tase vähesel määral (4%). Eelmise kuu võrdluses suurenesid väljamaksed eelkõige liiklus-, kasko- ja vastutuskindlustuse osas, kodukindlustuse kahjusid hüvitati septembris 25% võrra vähem kui augustis, vahendas Seesam Kindlustus.

Seesami kahjukäsitluse osakonna juhataja Ly Jõhviku sõnul oli september hea kuu – seni pole ilm kahjude suurenemisele kaasa aidanud, sest tulemata jäid öökülmadest tingitud esimesed libedused ja sügisesed suuremad tormid.

Augustikuuga võrreldes vähenesid kodukindlustuse hüvitised 25%, kuigi hüvitatud kahjude arv oli sama. Suuri, üle 40 000€ väljamakseid oli ainult üks ja keskmine kahjuhüvitis võrreldes augustikuuga väiksem.

Septembris oli tavapärasest erinev vastutuskindlustuse hüvitiste oluline suurenemine. Tegemist oli ühe suure väljamaksega summas 24 000€.

Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes on suurenenud õnnetusjuhtumitega seotud hüvitised. Inimesed ise ja ka tööandjad on hakanud rohkem õnnetusjuhtumikindlustust ostma ja õnnetused ei jää paraku tulemata. Sel aastal on surmajuhtumi hüvitist makstud viiel korral, püsiva puude hüvitist 7 korral. Suurenenud on kahjude arv ja ka keskmine makse – põhjuseks nii raskemad traumad kui suuremad kindlustussummad.

Septembri lõpu seisuga on väljamakstud kahjuhüvitiste arv võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ligi kolmandiku küll vähenenud, kuid samas on oluliselt tõusnud õnnetusjuhtumikindlustuse kahjuhüvitiste osakaal (73%).