Ettevõtte juhatuse esimees Olga Reznik ütles firma vahendusel, et uue nimega tahab kolmes Balti riigis tegutsev ettevõte rõhutada kuulumist juhtivasse Austria kindlustuskontserni, millel on kõrge rahvusvaheline reiting (Standard & Poor’s A+) ja mis tegutseb nii elukindlustuse kui ka vara- ja edasikindlustuse vallas Kesk- ja Ida-Euroopa riikides.

Vienna Insurance Group on esindatud 23 riigis ja on mitmes neist turuliider.
Ligi 23 000 töötajaga grupp haldab sadade tuhandete klientide kindlustuslepinguid, kuhu laekub igal aastal ligi kaheksa miljardit eurot.
„Kavatseme edaspidi laiendada erinevate kindlustustoodete pakkumist ning saavutada Balti riikide elukindlustusturgudel veelgi tugevama positsiooni.,” märkis Reznik.
“Järgmise kolme aastaga soovib Compensa kasvatada turuosa siin vähemalt 12 protsendini.”

Rääkides 2008. aasta arengutest elukindlustusturul tõi Reznik esile, et aasta teises pooles Balti riikidesse jõudnud globaalne majanduskriis mõjutas oluliselt Eesti elukindlustusturgu.
Langus väärtpaberiturgudel vähendas paljude füüsiliste je juriidiliste isikute investeerimisvarade väärtust.
Rezniku sõnul otsitakse neis tingimustes oma klientidele turvalisemaid investeerimisvõimalusi ning Compensa on läbi Vienna Insurance Group’i kuulumise saanud pakkuda suuremat valikut kindlustustooteid, mis muidu ei oleks siinsetel väikestel turgudel võimalik.

Ärinime ja kaubamärgi muutus ei mõjuta kehtivaid lepinguid klientide ja koostööpartneritega ega nõua seega klientide ja partnerite poolt lisategevusi, lisas Reznik.

Seesami nime all tegutseb jätkuvalt varakindlustusselts, mis pole Vienna Insurance Groupiga seotud.

Uue ärinimega Compensa Life Vienna Insurance Group SE kogus eelmisel aastal Balti riikides rohkem kui 272 miljonit krooni kindlustusmakseid, millega saavutati ettevõtte turuosa arvestatav kasv.
Kogutud maksete rahaline maht kasvas aastaga kaheksa protsenti.
Seltsi omakapital moodustas 2008. aasta lõpuks 85,4 miljonit krooni ning selts haldab terves Baltikumis kokku 55 000 kliendi lepinguid.
Alates eelmise aasta 27. veebruarist kuuluvad kõik Compensa aktsiad Vienna Insurance Group’ile.
Börsil noteeritud Vienna Insurance Group (VIG) on üks Kesk- ja Ida-Euroopa juhtivaid kindlustuskontserne, peakontoriga Viinis.
Väljapool oma koduturgu, Austriat, tegutseb Vienna Insurance Group läbi oma tütar- ja sidusettevõtete veel Albaanias, Bulgaarias, Eestis, Gruusias, Horvaatias, Leedus, Lichtensteinis, Lätis, Makedoonias, Poolas, Rumeenias, Saksamaal, Serbias, Slovakkias, Tšehhi Vabariigis, Türgis, Ungaris, Ukrainas, Valgevenes ja Venemaal. Ettevõttel on filiaalid ka Itaalias ja Sloveenias.
Austria turul on Vienna Insurance Group (VIG) esindatud Wiener Städtische Versicherung, Donau Versicherung ja Sparkassen Versicherung kaudu.