Seesam Kindlustus on tänaseks registreerinud pühapäevase tormiga seotud kahjusid 23, millest 18 juhul on tegemist hoonetele tekkinud kahjudega – purunenud katused ja majadele peale kukkunud puud. Viiel juhul on kannatada saanud sõidukid, kui neile kukkus peale katusematerjali tükke.

Praeguste avalduste põhjal on nende kahjude suurusjärk 1,5 miljonit krooni.

Seesam Kindlustuse isiku- ja varakindlustuse vanemkahjukäsitleja Merle Lindre sõnul on tormi puhul peamisteks riskiallikateks hoonetelt lahtirebitud katusematerjal, autodele, majadele ja elektriliinidele langevad puud ning võimalikud vihmavee poolt tekitatud kahjustused. „Kuna Seesamil on kõikides kodukindlustuse pakettides sees nii tormi- kui ka otsese välgulöögi kate, siis sellised tormikahjud hüvitatakse klientidele vastavalt kindlustuslepingu tingimustele“, kommenteeris Lindre. Sõidukiomanikele korvatakse kahjud kaskokindlustuse olemasolul.

Seesami kindlustusdirektor Renee Kermon pöörab tähelepanu asjaolule, et Eestis on ligi 60% kodudest kindlustamata. „Viimase äikesetormi keskmine kahju on Seesamis registreeritud nõuete põhjal 65 000 krooni, mis kindlustamata kodude puhul tuleb omanikel ise kinni maksta“, nendib Kermon.