Ringhäälingunõukogu (RHN) loodud Eesti Rahvusringhäälingu moodustamise töörühm kogunes esmaspäeval esimesele kohtumisele, alustades eeltööd Eesti Rahvusringhäälingu moodustamiseks Eesti Raadio (ER) ja Eesti Televisiooni (ETV) baasil, teatas Ringhäälingunõukogu.

Töörühma eesmärk on saavutada stabiilne ja piisav finantseerimismudel, pikaajalisemat arengut soodustav keskkond, aastaid püsiv organisatsioonimudel, soodus pinnas digitaliseerimiseks ning töötada välja optimaalne kinnisvaralahendus.

Ringhäälingunõukogu esimehe Andres Jõesaare sõnul on olemas peaministri kindel jah-sõna loomaks ühtset rahvusringhäälingut. “Mul ei ole põhjust kahelda peaminister Juhan Partsi sõnades: “Eestile on tugevat rahvusringhäälingut vaja”. Poliitilise kindla tahte pinnalt ning peaministri lubadusega on rahvusliku infovälja loomiseks ning uue rahvusringhäälingu tekkeks hetkel märkimisväärselt jõulised võimalused,” märkis Jõesaar.

Eesti Rahvusringhäälingu loomise töörühma esimehe Juhani Seilenthali sõnul on RHN teinud töörühmale ülesandeks välja töötada tegevuste kirjelduste ning ajakavaga ühinemisplaan. Samuti organisatsiooni eesmärk ja missioon.

“Töögrupp tegeleb ka organisatsiooni struktuuri, programmide sisu, sihtrühmi ja mahte puudutavate väljakutsetega. Samuti on RHN seadnud meile eesmärgiks leida lahendusvariandid hoonetega ja tehnoloogia ning sise- ja väliskommunikatsiooniga seonduvate küsimuste tarbeks,” ütles Seilenthal.

Töörühma kuuluvad Jaak Allik, Andres Jõesaar, Tiit Kasemetsa, Aavo Kokk, Tarmo Krimm, Jaanus Kõusaar, Juhan Paadam, Ilmar Raag, Ain Saarna, Katrin Saks, Joel Sarv, Juhani Seilenthal, Tiit Sinissaar, Hagi Šein, Ela Tomson ja Hannes Valdma. Äripäev Online