See tähendab ühtlasi, et kümnendat sünnipäeva pidav Tivoli Tuur saab endale konkurendi.

“Püüame sel aastal Tivoli Tuurile konkurentsi pakkuda. Vaatame, kuidas esimene aasta välja kukub,” kommenteeris plaane Pärnu Rannapargi tegevjuht Margus Kaasik. “Mis puutub atraktsioonidesse, siis peaksime olema Tivoli Tuuriga võrdsed,” lisas ta. Uue lõbustuspargi atraktsioonid on pärit Poolast, esmakordselt tiirutab koos lõbustuspargiga ka tsirkus, mis pärineb Ukrainast.

Veerev Wonderland alustab 5. mail Valgas ja lõpeb 28. augustil Pärnus. Kokku läbib tuur 15 Eesti linna, sealhulgas ollakse Pärnus ja Tallinnas kaks korda ning esmakordselt jõuab lõbustuspark ka Hiiumaale.

Kaasik tõdes, et mõne linna puhul juhtub nii, et kui üks lõbustuspark on just oma asjad kokku pakkinud, tuleb teine peale. “Midagi pole teha, Eesti on nii väike. Siiski paistab, et turgu on. Kui inimene saab aasta jooksul vaid korra lõbustuspargis käia, siis tuleb tal ehk tahtmine ka teist korda minna.”

Kaasiku sõnul tekkis Eestis teise tuuri korraldamise mõte just poolakatel. “Tegu on suuruselt teise tegijaga Poolas,” märkis ta.

Kokku on Veereva Wonderlandi tuuril 22–23 eri atraktsiooni. Ühe atraktsiooni pilet maksab tema sõnul 30 krooni, viiekordne pilet 140 krooni ning kümne korra pilet 250 krooni. Tsirkusepileti hind on 55 krooni ning selle eest saab etendust vaadata tund aega.

Las proovivad

Tivoli Tuuri peakorraldaja Lauri Viikna on uue üritaja plaanidest teadlik. “Konkurents on alati teretulnud, kui see viib majandusharu tervikuna edasi. Uus konkurent on see, kes tahab teha midagi uutmoodi ja paremini, kui on seni tehtud. Kui nad aga teevad meie ürituse haleda koopia, ei nimeta ma seda konkurentsiks, vaid turu rikkumiseks. Mind nad ei sega, las proovivad,” kommeteeris Viikna konkurendi teket.

Sel suvel juba kümne aasta juubelit pidav Tivoli Tuur tuleb Viikna kinnitusel kõigi aegade suurim ning atraktsiooni- ja üritusterohkeim. Lisaks uutele atraktsioonidele pannakse igas linnas püsti lausa kaks esinemislava. Nii on kavas korraldada “Eriti lõbusate bändide konkurss” ja “Tivoli superstaari” lauluvõistlus, mille parematest karaokelauljatest pannakse tuuri lõpuks kokku bänd, kellega sõlmitakse plaadileping. Bändidest teevad Tivoli Tuuril kaasa Genialistid, Nexus ja Toe Tag ning paljud teised. Lisaks on käesoleva aasta tuuril kavas püstitada Guinnessi kestusrekord pikima virtuaaldisko näol. “See näeb välja nii, et DJ on ise raadiojaamas, kuid pilt ja heli on üleval Tivoli Tuuri videoscreen'il. Samas näeb DJ kõike seda, mis toimub üritusel. Sellist asja pole varem tehtud, seda enam, et see kestab 90 päeva,” märkis Viikna.

Tivoli Tuur saab konkurendi

•• Veerev Wonderland on avatud iga nädal ja igas linnas neli ja pool päeva. Neljapäevast pühapäevani ollakse avatud kella 12-st südaööni. Kolmapäeval, olles lõpetanud atraktsioonide ülespaneku, avatakse uksed kell 16 ja pakutakse ümbuskonna lastekodude lastele võimalust tasuta sõita. Heategevust toetavad oma toodetega maiustusetootjad Balbiino ja Laima.

•• Lisaks atraktsioonidele pakutakse külastajatele ka tasuta meelelahutuskava, mille peaesinejateks on Tanel Padar & The Sun, JZ Belle, Jam ja Tuberkoloited. Lisaks korraldavad päevajuhid mänge ja karaoket. Lastele on eraldi üritused. Iga õhtu lõpeb diskoga. Pühapäeval ürituse lõppedes on ilutulestik. EPL