Rahvusvahelisi reise tegeva rongifirma EVR Ekspressi ja selle ühe juhi ümber tõusnud salakaubaveo kahtlused mõjutavad ka Eesti Raudtee erastamisläbirääkimisi, sest Eesti Raudteele kuulub rongifirmast 49 protsenti, kirjutab Postimees.

Selge hinnangul võib juhtunu taga olla ka muud kui ainult väidetav kütuse salakaubavedu. “Kohati lihtsalt tundus, et tegemist võib olla ka kellegi vaenuga minu ja minu töö vastu,” lausus ta ajalehele.

Kellel konkreetselt võiks aga midagi tema vastu olla, ei osanud Selge öelda. “Neid, kes on minu töö pärast kannatanud, on kümneid või isegi sadu, sest EVR Ekspressi ja Edelaraudtee saneerimise käigus on vallandatud väga palju inimesi,” rääkis Selge.

Seetõttu peab Selge võimalikuks, et asjaga võivad olla seotud ka ametiühingud, kellele ta palju meelehärmi on põhjustanud. “Midagi kindlalt ma aga väita ei saa ega ka julge,” rõhutas ta.

Vedurimeeste ametiühingu juhi Tõnu Väädi kinnitusel pole tema ega ka keegi ametiühingutest kapos tunnistusi andmas käinud. “Samas usun, et salakaupa mingis koguses veeti, sest seda on mulle kinnitanud mitmed vedurijuhid,” lisas Väät.

Kaitsepolitsei esitas eile Selgele süüdistuse, mille kohaselt kahtlustatakse kütuse salakaubaveos Venemaalt Eestisse. Põhjalikumalt ei soostunud kapo pressiesindaja Henno Kuurmann süüdistust kommenteerima.

Esitatud süüdistusest hoolimata ei rahuldanud Tallinna linnakohtu eilne valvekohtunik Merle Parts kapo taotlust pikendada kolmapäevast vahi all olnud Selge kinnipidamist veel kahe kuu võrra.

Partsi sõnul puudus Selge kinnipidamiseks igasugune seaduslik alus, sest pole karta, et ta oma alalisest elukohast lahkuks või mõnel muul viisil uurimist takistaks. Ühtegi tõkendit Selge suhtes ei kohaldatud.

EVR Ekspressi ja selle ühe juhi ümber tõusnud salakaubaveo kahtlused mõjutavad ka Eesti Raudtee erastamisläbirääkimisi.

Erastamisagentuuri nõuniku Katrin Kivi sõnul on skandaalil kindlasti oma mõju ka erastamisläbirääkimistele, kuid ta ei pea seda kuigi suureks. “Tegemist on ju ikkagi vähemusosalusega, mille erastaja võib soovi korral kohe maha müüa,” lausus Kivi.