Estraveli turundus- ja kommunikatsioonidirektor Janika Ritsoni sõnul selgub lennugraafikust, et TAP alustab Tallinna-Lissaboni otsende järgmise aasta 4. juulil ja kavas on kolm lendu nädalas. Lendude väljumisaeg varieerub veidi päevade lõikes, aga Lissaboni-Tallinna suunal on tegu öise lennuga ja Tallinna-Lissaboni suunal varahommikusega.

Tallinnast väljumised on planeeritud teisipäeval, reedel ja pühapäeval ning Lissabonist vastavalt päev varem. Lend Portugali pealinna kestab graafikujärgselt 4 tundi ja 50 minutit, seda teenindab Airbus 319 või 320, milles on vastavalt 128 või 157 istekohta. Tallinna-Lissaboni piletite hinnad algavad praegu 195 eurost, kuid on tõenäoliselt veidi kõrgemad suvisel puhkuste kõrghooajal.

Estraveli praktika näitab, et Lissaboni otseliin on väga positiivne uudis eeskätt Eesti puhkusereisijatele. "Esiteks loob uus liin hea võimaluse külastada Portugali, mis oma põneva ajaloo, meeldiva kliima ja Lääne-Euroopa soodsaima hinnatasemega on puhkusereisijate jaoks väga atraktiivne sihtkoht. Teiseks tekitab TAP-i uus liin Eesti reisijatele ohtralt võimalusi kõigest ühe ümberistumisega jõuda paljudesse uutesse sihtpunktidesse, näiteks erinevad Hispaania, Brasiilia ja USA linnad, Maroko, Assoori saared, Madeira, Cabo Verde saared, Mosambiik, Sao Tome ja Principe' saar, Angoola ja teised sihtpunktid," selgitas Ritson.

Kui sihtkoht asub väljaspool Euroopat ja sinna puudub sama päeva ühendus, mis puudutab eelkõige USA lende, aga ka näiteks mõnesid Brasiilia linnu, saab üheks ööks majutuse Lissaboni hotellis lennufirma kulul.