Eesti parima ettevõtja tiitli laureaat selgub 4. novembril pidulikul galaüritusel Swissòtelis. Võitja saadetakse kevadel Eestit esindama juba rahvusvahelisele ettevõtjate konkursile Monte Carlosse.

„Eestis on palju nutikaid ettevõtjaid, kellel on ideid ja riskijulgust tippu pürgimiseks,“ märkis Ernst & Young Balticu partner Ranno Tingas.

„Vaatamata rasketele aegadele on mitmed neist suutnud olukorra majanduses enda kasuks pöörata ja suunata oma tähelepanu koduturust kaugemale. Need oskused on kahtlemata eduka ettevõtluse aluseks ning seda on ka nominentide valimisel kõrgelt hinnatud.“

EOY tiitlile kandideerivad ettevõtjad on taas kord väga erinevatest valdkondadest, esindades näiteks finantssektorit, kõrgtehnoloogilist tootmist ja jaekaubandust.

Nominendid valis pärast hoolikat taustauuringut ja ettevõtjatega tehtud süvaintervjuusid välja üheksaliikmeline žürii, kuhu sel aastal kuuluvad: Jaan Männik (Eesti Pank), Aavo Kokk (Catella Corporate Finance), Kristina Siimar (Swedbank), Ants Laos (Viru Keemia Grupp), Jüri Käo (NG Investeeringud), Heldur Meerits (ettevõtja), Andres Arrak (Mainori Kõrgkooli Ettevõtluse Instituut), Hans H. Luik (Eesti Ekspress) ja traditsiooniliselt eelmise aasta võitja Indrek Sepp (Pristis AS). Nemad otsustavad viie finalisti hulgast ka EOY laureaadi, keda õnnitleb 4. novembril toimuval galaõhtusöögil ka vabariigi president Toomas Hendrik Ilves.

Aasta Ettevõtja konkursiga on tänaseks liitunud üle maailma enam kui 50 riiki ja esindatud on enam kui 135 maailma linna.

Eestis toimub EOY konkurss juba kolmandat aastat. Monte Carlos toimuval rahvusvahelisel ettevõtjate konkursil on Eestit varem esindanud EOY 2009 võitja Indrek Sepp Pristis ASist ning 2008 aasta võitja Jaan Puusaag Krimelte OÜst. Eesti konkursi võitjad saavad World Entrepreneur Of The Year Academy eluaegse liikmelisuse ning neile avanevad võimalused luua kontakte maailma parimate ettevõtjatega.