Konkursile laekunud avaldusi hindas Hansapanga ja Arno Tali Sihtkapitali komisjon, kuhu olid kaasatud valdkonda tundvad spetsialistid lasteorganisatsioonidest. Kõige rohkem saabus tänavu konkursile taotlusi Põlvamaalt, kuhu läks kokkuvõttes koguni kolm stipendiumi. Tallinna linna ning Võru-, Valga-, Lääne-, Järva-, Pärnu- ja Jõgevamaale läks kaks stipendiumi. Ida- ja Lääne-Virumaale ning Saare- ja Hiiumaale vastavalt üks stipendium.

Perede hindamisel arvestati laste huvitegevuste mitmekesisust, nende saavutusi õpingutes, klassijuhatajate ja juhendajate soovitusi, laste arvu peres, perekonna ühisettevõtmiste ja traditsioonide rohkust ning stipendiumi kasutamise eesmärki. Eelistatud olid perekonnad, kes olid oma laste arendamisel toetanud võimalikult laiapõhjalist ja mitmekesist koolivälist tegevust ning kes soovisid preemiasummat kasutada laste huvide ja õppetingimuste parandamiseks.

„Meil oli taas väga hea meel tõdeda, et Eesti suurpered on tohutult tublid oma laste arendamisel ja nende haridustee toetamisel. Väga palju oli puhtalt viielisi õpilasi, kes lisaks heale õppeedukusele on aktiivsed spordis, muusikas, kunstis, teatritegemises või vabatahtlikkus töös. Eriti positiivsena jäi silma see, et mitmed suurpered on suurele laste arvule vaatamata oma perre juurde võtnud kasulapsi”, sõnas Hansapanga žüriiliige Elo Võrk.

Konkursi kaaskorraldaja Arno Tali Sihtkapitali juhatuse liige Annika Poldre pidas samuti oluliseks laste koolivälist tegevust: ”Teeb rõõmu see, et nii paljud suured pered väärtustavad laste andeid ja huviarengut võimaldades lastel käia muusikakoolis, erinevates trennides ja huviringides.”

Hindamiskomisjoni kuulusid Hansapanga sponsorsuhete spetsialist Elo Võrk, Arno Tali Sihtkapitali esindaja Annika Poldre, Unicef Eesti president Elle Kull, Lasterikaste Perede Liidu esimees Kalmer Hütt ning Lastekaitse Liidu juhatuse liige Elmar Nurmela.

Hansapank võtab iga võitnud perega ühendust ning korraldab piirkondlikud tänuüritused preemiate üleandmiseks.

Konkursi võitjapere stipendiumi 15 000 krooni saavad:

1. Marina ja Aleksei Volkov Tallinnast
2. Julia Koppel ja Sergei Gavva Tallinnast
3. Anu ja Jaan Pilder Harjumaalt
4. Ester ja Arnold Ilves Raplamaalt
5. Eha Salus ja Ülo Grundsten Läänemaalt
6. Irina ja Gennadi Zamatajev Läänemaalt
7. Pille Pajos-Erdfeldt ja Priit Pajos Tartumaalt
8. Tiiu ja Hannes Kallis Jõgevamaalt
9. Tiina ja Raul Ilves Jõgevamaalt
10. Piret ja Leo Eensoo Järvamaalt
11. Signe ja Ainar Ruugla Järvamaa
12. Maire ja Martti Tapio Lehikoinen Pärnumaalt
13. Janne ja Riho Kore Pärnumaalt
14. Sirje ja Rein Tamm Viljandimaalt
15. Marje ja Mart Linnus Põlvamaalt
16. Karin ja Jaano Junson Põlvamaalt
17. Anne ja Rein Kokmann Põlvamaalt
18. Anneli ja Mati Burenko Valgamaalt
19. Margi ja Jaan Tohus Valgamaalt
20. Regina Hausman ja Riho Paltsar Võrumaalt
21. Kaja ja Volli Kooser Võrumaalt
22. Virge ja Uno-Johannes Viliberg Lääne-Virumaalt
23. Natalja ja Vladimir Sednev Ida-Virumaalt
24. Rita ja Andres Miller Hiiumaalt
25. Maire ja Taivo Aavik Saaremaalt