Mullu neljandas kvartalis kukkus Selverite kasum 49 protsendi võrra. Koondamised Selveris on kestnud mitu kuud, kuid ettevõtte juhi sõnul ei toimu see siiski kulude kokkuhoiu nimel. Viimase info kohaselt koondab Selver finants- ja turundusjuhi. „See on loomulik jätk mitu aastat tagasi alanud Kaubamaja grupi sünergia loomisele ning muutused personalis tähendavad just strateegiliste ametikohtade koondamist,“ põhjendas Lomp.

„Kuna strateegiline juhtimine teatud valdkondades läheb grupiüleseks, siis ettevõtetesse kohapeale jääb operatiivne ja igapäevane tegevus. Juhid jäävad, aga strateegilise ametikoha kohustused liiguvad gruppi, nagu finants- ja turundusjuhtimine,“ selgitas ta ja lisas, et nende kohtade koondamine annab mingil määral kulusäästu, sest siis jääb vähemaks ka muid ühe töötajaga seotud kulusid. „Kuid üks-ühele vähenemist ei toimu, kuna oleme spetsialistide palku selle aasta esimesel poole pigem ülespoole korrigeerinud. Mõningane kulude vähenemine võib toimuda, kuid see pole eraldi eesmärk.“

Samas rõhutas Lomp, et koondamised pole seotud kartellileppe süüdistustega. Tallinna Kaubamaja AS-i tütarettevõte Selver sai aprilli lõpus prokuratuurilt süüdistuse konkurentidevahelise kokkuleppe sõlmimises ja tegevuses, millega väidetavalt määrati kolmandate isikute suhtes kindlaks teatud kauba hind.

Tallinna Kaubamaja juht Raul Puusepp ütles, et tegemist on lihtsalt töö ümberkorraldusega emaettevõtte ja Selveri vahel, paljud funktsioonid, mis on täna ettevõttes liiguvad emaettevõttesse. Tema sõnul pole personali ümberkorraldusel seost Selveri majandustulemustega. „Finantsdirektor mõjutab majandustulemusi ikkagi suhteliselt pika ringiga,“ sõnas Puusepp.

Uus Selveri juht kavatseb tulusid suurendada kaasates moodsaid lahendusi ning tehes midagi teistmoodi, et kaubandus poleks igav ja traditsiooniline. Automaatsete kassade laiendamist jätkatakse rahulikus tempos. „Plaanis on e-kaubanduse teema toidu osas, see on lähiaastate suur eesmärk ja ambitsioon,“ lausus Lomp.